L’Ametlla presenta el seu Pla Estratègic basat en el turisme, la mar i la sostenibilitat

Entre les propostes hi ha la millora de la mobilitat al municipi i la reactivació de les visites guiades a les Fortificacions de l’Estany i les passejades històriques pels carrers del poble

20 mayo 2021 05:40 | Actualizado a 20 mayo 2021 05:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ametlla de Mar ha presentat el seu Pla Estratègic, un estudi encarregat per l’Ajuntament de la Cala, basat principalment en quatre eixos: la mar, el turisme, la mobilitat i la cultura. L’objectiu és potenciar les diferents activitats econòmiques vinculades al municipi, com són la mar i el turisme, però sempre en termes de sostenibilitat i respecte pel medi ambient.

L’estudi inclou 24 propostes a desenvolupar a curt, mitjà o llarg termini. Per elaborar-lo, també es van realitzar diferents entrevistes a tots els sectors del municipi, dels àmbits del turisme, la pesca, la cultura... Així com a diverses entitats i associacions locals. «Es tractava de ser el més transversal possible, i preguntar-los què es podria millorar al municipi», explica l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, qui detalla que l’Ajuntament ja treballava en l’elaboració d’aquest pla abans de l’esclat de la pandèmia. «Vam veure la necessitat de detectar les línies estratègiques i de reunir aquells actius que té l’Ametlla de Mar, així com els seus reptes i les seues dificultats».

Ara el pla es pot consultar a l’Oficina de Turisme i l’Ajuntament el compartirà amb empreses i entitats, tot confiant que en surte alguna col·laboració. «També creiem que es tracta de donar oportunitats a les persones que viuen aquí i engrescar-les. Nosaltres ens comprometem a poder desenvolupar el pla a nivell públic, però considerem que algunes actuacions també tenen a veure amb la iniciativa privada, que pot complementar algunes accions o fer col·laboracions», considera el batlle.

Així per exemple hi ha propostes com donar suport municipal a les noves iniciatives de pesca tradicional (realitzant vídeos promocionals o creant-ne una pàgina web), treballar per a la creació d’una reserva Marina, habilitar un carril bici que connecti el casc urbà amb les urbanitzacions del nord i amb la punta de l’Àliga, replantejar els usos de l’antiga llotja, crear un nou centre cultural al municipi o convertir la posidònia en el símbol del futur de l’Ametlla de Mar.

«La idea d’elaborar el pla va sorgir abans de la pandèmia, però el que està clar és que després d’aquesta encara té més sentit. La gent ha patit i la pandèmia ha suposat un cop per a l’economia. Així que és un pla que ha d’ajudar també a la recuperació econòmica i que la gent de la Cala se’n puga aprofitar», conclou Gaseni.

Entre les propostes que es realitzaran a curt termini i que, de fet, l’Ajuntament ja està treballant per posar-les en marxa aquest estiu, hi ha la reactivació de les visites guiades a les Fortificacions de l’Estany i de les passejades històriques pels carrers del municipi. Unes iniciatives destinades no només al turisme, sinó també als ciutadans, per tal de donar a conèixer el patrimoni cultural i històric del poble.

També l’Ajuntament arrencarà ja una consulta popular en forma de votacions i a través de les xarxes socials per escollir quin disseny de mural prefereix la ciutadania que es pinte a la plaça de l’Oliver.

Comentarios
Multimedia Diari