L'Ametlla presenta una 'app' per reduir el temps de resposta a les emergències

L'empresa Moybu ha desenvolupat una aplicació per trobar finques en zona rústicaque sorgeix de la idea i l'experiència de l'agent de policia local Rodrigo Teba

19 mayo 2017 23:03 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Policia Local i el servei d’urgències municipal de l’Ametlla de Mar han col·laborat amb l’empresa Moybu de l’Ampolla en el desenvolupament de l’aplicació per a dispositius mòbils IRural Navigator, servei que agilitza la localització de qualsevol punt d’un terme municipal i que permetrà reduir el temps de resposta dels cossos de seguretat i emergències en zones rurals allunyades del nucli urbà. «Identificant un polígon i una parcel·la el programa calcula una ruta aproximada fins a la parcel·la en concret», comenta Àlex Llaó, de Moybu.

A través d’aquesta aplicació els serveis d’emergències i seguretat poden actuar amb més eficiència i celeritat, segons destaca l’Ajuntament de l’Ametlla. «Cal tenir en compte que el terme municipal de l’Ametlla és de prop de 67 quilòmetres quadrats i hi ha molta zona rústica de difícil accés i localització. Aquesta aplicació permet agilitzar l’accés a aquesta informació i actuar més rapidesa. De vegades la vida d’una persona depèn de segons», subratlla Andreu Martí, alcalde de l’Ametlla de Mar.

L’aplicació començarà a utilitzar-se al municipi de manera immediata, sense cost per al consistori. I és que la utilització d’aquesta app des dels serveis municipals sorgeix de l’acord entre l’Ajuntament i els desenvolupadors de l’aplicació per la col·laboració en la posada en funcionament del sistema, basat en la idea i l’experiència personal del policia local Rodrigo Teba.

L’aplicació es presentarà oficialment a l’Ametlla aquest dissabte, a la sala d’actes de l’Ajuntament (17.00 hores). La presentació servirà també per lliurar una tablet amb l’aplicació i una llicència d’utilització als Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, Policia Local i Servei d’Urgències Municipal.

A més, l’acte comptarà amb la projecció del documental L’APP de Rodri, de la productora Dick-roick, on s’expliquen diverses experiències personals de gent que viu en zones rurals.

 

Útil a tot el país

L’IRural Navigator està a la venda a les plataformes de venda d’aplicacions i serveix per a qualsevol terme municipal de l’Estat, amb dades sempre actualitzades del Cadastre. A més dels cossos de seguretat i emergència, pot ser molt útil per a immobiliàries o empreses de paqueteria, entre altres sectors, destaca Àlex Llaó.

Comentarios
Multimedia Diari