Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'Ametlla presenta una 'app' per reduir el temps de resposta a les emergències

L'empresa Moybu ha desenvolupat una aplicació per trobar finques en zona rústicaque sorgeix de la idea i l'experiència de l'agent de policia local Rodrigo Teba

Maribel Millan

Whatsapp
Una \'tablet\' amb l\'aplicació IRural Navegator.  Foto: Ajuntament de l\'Ametlla de Mar

Una \'tablet\' amb l\'aplicació IRural Navegator. Foto: Ajuntament de l\'Ametlla de Mar

La Policia Local i el servei d’urgències municipal de l’Ametlla de Mar han col·laborat amb l’empresa Moybu de l’Ampolla en el desenvolupament de l’aplicació per a dispositius mòbils IRural Navigator, servei que agilitza la localització de qualsevol punt d’un terme municipal i que permetrà reduir el temps de resposta dels cossos de seguretat i emergències en zones rurals allunyades del nucli urbà. «Identificant un polígon i una parcel·la el programa calcula una ruta aproximada fins a la parcel·la en concret», comenta Àlex Llaó, de Moybu.

A través d’aquesta aplicació els serveis d’emergències i seguretat poden actuar amb més eficiència i celeritat, segons destaca l’Ajuntament de l’Ametlla. «Cal tenir en compte que el terme municipal de l’Ametlla és de prop de 67 quilòmetres quadrats i hi ha molta zona rústica de difícil accés i localització. Aquesta aplicació permet agilitzar l’accés a aquesta informació i actuar més rapidesa. De vegades la vida d’una persona depèn de segons», subratlla Andreu Martí, alcalde de l’Ametlla de Mar.

L’aplicació començarà a utilitzar-se al municipi de manera immediata, sense cost per al consistori. I és que la utilització d’aquesta app des dels serveis municipals sorgeix de l’acord entre l’Ajuntament i els desenvolupadors de l’aplicació per la col·laboració en la posada en funcionament del sistema, basat en la idea i l’experiència personal del policia local Rodrigo Teba.

L’aplicació es presentarà oficialment a l’Ametlla aquest dissabte, a la sala d’actes de l’Ajuntament (17.00 hores). La presentació servirà també per lliurar una tablet amb l’aplicació i una llicència d’utilització als Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, Policia Local i Servei d’Urgències Municipal.

A més, l’acte comptarà amb la projecció del documental L’APP de Rodri, de la productora Dick-roick, on s’expliquen diverses experiències personals de gent que viu en zones rurals.

Útil a tot el país

L’IRural Navigator està a la venda a les plataformes de venda d’aplicacions i serveix per a qualsevol terme municipal de l’Estat, amb dades sempre actualitzades del Cadastre. A més dels cossos de seguretat i emergència, pot ser molt útil per a immobiliàries o empreses de paqueteria, entre altres sectors, destaca Àlex Llaó.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También