L´Ametlla recorre la sentència que declara il·legal l´operació Bon Repòs

L´Ajuntament anuncia recurs de cassació al Tribunal Suprem i l´inici de converses per reformular l´operació urbanística

19 mayo 2017 23:00 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha presentat recurs de cassació a la sentència que sobre el recurs contenciós administratiu relativa a la permuta i trasllat de drets d’edificabilitat dels propietaris del Bon Repòs a un espai d’equipaments esportius de la zona de Calafató, ha fet el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El TSJC ha declarat il·legal l’operació urbanística promoguda per l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar amb el vist i plau del Departament de Política Territorial de la Generalitat, que va permetre traslladar els drets de la propietat dels terrenys de l’actual parc del Bon Repòs, a uns altres inicialment destinats a equipaments de la zona de Marina Sant Jordi, concretament al sector de Calafató.

En aquest sentit, a banda d’imposar-los el pagament de les costes judicials, exigeix a la Generalitat i el consistori que restableixin la qualificació anterior dels terrenys.

L’Associació de Veïns de Marina Sant Jordi va interposar un recurs contra la requalificació dels terrenys, per considera que l’acord per a l’intercanvi amb la família Perez-Vila, propietaris de l’espai del Bon Repòs, els perjudicava directament. Cal recordar que inicialment, en aquest espai que era privat i que avui ocupa un parc públic, s’hi podien construir-hi 233 habitatges.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar considera lícita la postura del veïns, tot i que tal com recorda, Rubén Lallana, regidor de Gestió del Territori. «Volíem recuperar el Bon Repòs com a espai Públic. Recordem que allí es podien construir més de 200 pisos en quatre blocs, i no era la targeta de presentació que volíem. Volíem un pulmó verd pel poble, però allí hi havia uns drets privats».

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar va traslladar l’edificabilitat del Bon Repòs a Marina Sant Jordi i les pastilles de la urbanització, destinades a equipaments, les van situar al Bon Repòs. «Ara un jutge el que ha dit és que aquesta distància de cinc quilòmetres d’un lloc a l’altre és massa gran. Així, s’han de tornar els terrenys a la situació anterior», apunta Lallana.

«El consistori haurà de buscar una solució per portar l’edificabilitat del parc del Bon Repòs, a un altre lloc», afegeix el regidor.

Tot i el recurs, l’Ajuntament iniciarà converses per reubicar l’edificabilitat dels propietaris del Bon Repòs, mentre segueix l’evolució del procés judicial.

Comentarios
Multimedia Diari