L’Ampolla bonifica al 100% l’impost dels cotxes elèctrics

L’Ajuntament també treu a licitació la instal·lació de dos nous punts de recàrrega de vehicles i estrena quatre petites deixalleries fixes

06 septiembre 2020 06:50 | Actualizado a 06 septiembre 2020 07:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de l’Ampolla ofereix una bonificació del cent per cent de l’impost de circulació per als vehicles que siguen elèctrics. Ara, a més, l’equip de govern estudia quina bonificació aplicar també als vehicles híbrids.

«Volem fomentar l’ús de vehicles menys contaminants, i els híbrids, tot i que no siga del cent per cent com els elèctrics, també tindran una bonificació», explica la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Ampolla, Meritxell Faiges.

El consistori d’aquesta població costanera del Baix Ebre treballa des de fa mesos en un pla del foment del medi ambient. «A la regidoria de Medi Ambient estem portant a terme diferents plans i actuacions per ser cada cop més sostenibles i respectuosos amb el medi que ens envolta, i això passa també per fomentar la mobilitat més sostenible i compensar i animar els usuaris que així ho fan o s’ho estan pensant», comenta Faiges.

Ara mateix de vehicles totalment elèctrics n’hi ha pocs al municipi i amb aquesta mesura es vol animar els usuaris que s’hagin de canviar de vehicle que ho facin a un d’elèctric.

A més, l’Ajuntament acaba de traure a licitació dos nous punts més de recàrrega per a vehicles elèctrics al municipi, un ràpid i un altre semi ràpid, que seran públics.

Un se situarà al carrer Garrofer, a l’entrada del poble, un lloc estratègic i de fàcil accés. L’altre, a la zona poliesportiva, on hi ha més espai. Precisament fa poques setmanes Ports de la Generalitat en va estrenar un al port de l’Ampolla.

El municipi és l’únic ebrenc que ha instal·lat boies per retirar microplàstics del mar

Una altra acció que ha implantat recentment l’Ajuntament de l’Ampolla per fomentar les accions sostenibles entre la ciutadania és la instal·lació al municipi de quatre petites deixalleries fixes per a objectes que no es poden llençar als contenidors de reciclatge habituals: telèfons mòbils, bateries, piles, CDs, càmeres de fotos...

«A vegades per mandra són objectes que tirem a la resta, i no poden anar allí perquè són molt contaminants», comenta la regidora. «Ara serà més fàcil dipositar-los correctament en aquestes mini deixalleries fixes».

Cal recordar que aquest mateix estiu l’Ajuntament de l’Ampolla va instal·lar vuit boies a la platja de les Avellanes i a la platja de Cap-Roig, que engoleixen els microplàstics imitant el mecanisme que fan servir els peixos per filtrar el plàncton.

Des de Vinaròs fins a Calafell, és l’únic municipi ebrenc que ha apostat per aquesta innovació. Cada boia pot recollir fins a 216 partícules de microplàstic d’entre 0,5 i 4 mm cada dia.

«És evident que amb 8 boies no netejarem tot el mar Mediterrani. Però el que ens va semblar més interessant d’aquest projecte és que després s’analitzaran els residus recollits, que igualment seran molts, i servirà per fer pedagogia entre la ciutadania», detalla la regidora.

Comentarios
Multimedia Diari