L’Ampolla crea un cos professional de Policia Local

La Comissió de la Policia de Catalunya ha aprovat el nou servei municipal, fins ara format per dotze vigilants i un cap

26 diciembre 2020 07:10 | Actualizado a 28 diciembre 2020 10:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Comissió de la Policia de Catalunya ha aprovat la creació de la Policia Local de l’Ampolla. El municipi del Baix Ebre compta des de fa més de 25 anys amb un cos de vigilants locals, però l’Ajuntament veu necessari ara donar un pas més cap a la professionalització del servei. Cal tenir en compte que la població costanera ha crescut molt en els últims anys, amb una població estable a l’hivern d’unes 3.500 persones que amb el turisme de l’estiu arriba a puntes de més de 15.000 a l’agost, segons detalla al Diari l’alcalde, Francesc Arasa.

El cos està format actualment per 12 vigilants locals i el cap, Francesc Panisello, que és policia local. Fins ara les atribucions del servei eren molt reduïdes, bàsicament de control del trànsit i vigilància d’edificis. «El pas cap a un cos de Policia Local permet donar un millor servei a la ciutadania, amb noves i més àmplies atribucions», remarca l’alcalde.

Així, els policies locals poden portar arma, tramitar denúncies directament, realitzar informes i dur a terme altres feines més especialitzades.

El cos arrenca amb un sol policia local, l’actual cap, i l’objectiu és anar incrementant la dotació. Als vigilants actuals amb plaça fixa que així ho vulguen se’ls facilitarà el curs a l’escola de policia, on accediran de forma gradual per no deixar el servei sense efectius. Però si un vigilant vol mantenir la situació actual, perquè per exemple ja té prop la jubilació, lapodrà mantenir. Les noves places que es vagin creant en els proers anys, però, ja seran convocades com a policia local.

L’objectiu de l’Ajuntament de l’Ampolla és anar incrementant progressivament la plantilla, tenint en compte que també s’aniran incrementant els serveis. Un que ja està en marxa des del 2019 i que segons Arasa està funcionant molt bé durant la temporada turística, és l’atenció als veïns i visitants a platges, urbanitzacions i passeig marítim, amb agents en bicicleta.

215 cossos municipals

Juntament amb la de l’Ampolla, la Comissió de la Policia de Catalunya també ha aprovat la creació del cos a Breda (Selva). Actualment hi ha a Catalunya 215 policies locals, amb 10.703 efectius, donen cobertura al 90,2 per cent de la població i els seus agents representen el 39,5 per cent del total de la policia del país.

De mitjana, hi ha 1,39 efectius de policia local per cada mil habitants i la major part de la seva activitat es concentra en el trànsit i la seguretat viària i en la seguretat ciutadana.

Comentarios
Multimedia Diari