L'Ampolla manté els bous al port, amb barreres a l´aigua per tancar el recinte

Els aficionats volen una solució definitiva per als bous a la mar, després que un jutjat dictaminés que no encaixen amb la llei

M.Millan

Whatsapp
Imatge d´arxiu dels bous al port de l´Ampolla. Foto: Joan Revillas

Imatge d´arxiu dels bous al port de l´Ampolla. Foto: Joan Revillas

L’Ampolla inicia aquesta setmana les festes majors de SantJoan i el programa inclou, com cada any, tardes de bous al port pesquer del municipi, a partir de diumenge. La celebració dels anomenats bous a la mar, que a les Terres de l’Ebre tenen lloc als ports de l’Ampolla i les Cases d’Alcanar, està a l’aire després que un jutjat contenciós administratiu dictaminés l’any passat que contravenien la normativa (en no estar recollides explícitament per la Llei de les festes tradicionals amb bous), arran d’una denúncia d’una entitat protectora dels drets dels animals.

L’Ajuntament de l’Ampolla ha tramitat la celebració dels espectacles davant la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre, com és preceptiu. Segons detalla al Diari l’alcalde del municipi, Francesc Arasa, en la majoria de jornades i espectacles el recinte de la plaça de bous al port està completament tancat, de manera que el bou no pot caure o tirar-se a l’aigua. «En els casos puntuals que estarà obert, s’instal·larà una barrera a dins de l’aigua per garantir que es tracta també d’un recinte tancat, tal i com se’ns ha requerit», explica.

El delegat del Govern a l’Ebre, Xavier Pallarès, confia que els organitzadors dels bous de l’Ampolla compliran amb la normativa i amb els requeriments establerts i que els bous es duran a terme sense més incidències.

En la manifestació d’Amposta el passat mes d’abril, els aficionats taurins van reclamar, entre altres qüestions, una solució definitiva per als bous de l’Ampolla i les Cases d’Alcanar, així com a les ‘tientes’ amb públic d’Alfara de Carles.

Les Terres de l’Ebre ja es troben en plena temporada taurina, amb la propera arribada de l’estiu i el gruix de les festes majors. Així, aquest cap de setmana passat van tenir lloc també bous al nucli dels Valentins (Ulldecona), amb una notable presència i vigilància policial per evitar possibles incidents entre animalistes i aficionats taurins.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También