L'Ampolla servirà 2.500 quilos d’ostres al port pesquer

La festa tindrà lloc aquest diumenge, dia 6, i donarà el tret de sortida a les jornades gastronòmiques, que s’allargaran fins al 20 de maig

03 mayo 2018 09:48 | Actualizado a 04 mayo 2018 10:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ampolla gaudirà aquest pròxim diumenge, dia 6, de la 28à Diada de l’Ostra del Delta. Una festa consolidada que s’ha convertit en tot un referent turístic i gastronòmic del territori. 

Enguany l’Ampolla té previst repartir 2.500 quilos d’ostres, un producte estrella i tradicional del poble mariner, acompanyades de cava. Les degustacions es serviran a partir de les dotze del migdia al port pesquer del municipi, on també hi haurà música en directe per amenitzar la festa. «La gent sempre s’ho passa molt bé, és una festa que dona el tret de sortida a l’estiu», explica Meritxell Jardí, regidora de turisme.

L’ostra del Delta crua amb un xic de llimona és tota una delícia del territori. Tot i això, Jardí assegura que l’ostra cuinada té molt d’èxit  entre els participants, ja que a molts no els convenç crua, i «d’aquesta manera canvia totalment la textura i agrada molt».

Jornades Gastronòmiques
La diada de l’ostra donarà el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques de l’Ostra a l’Ampolla, que s‘allargaran fins al 20 de maig. Durant aquests dies es podran degustar diferents menús elaborats amb aquest producte a dotze restaurants diferents del municipi. Tot i això, des de fa uns anys, a l’Ampolla ja es pot gaudir de l’ostra durant tot l’any. Una oportunitat per aprofundir en el ventall de sabors que ofereix aquest producte de la mar. Els restaurants ofereixen noves varietats com l’ostra del Delta amb crema d’escamarlà o tempura d’ostra amb verdures, entre d’altres. D’aquesta manera, es conserva la tradició, amb el sabor pur de la mar, i s’afegeix també un toc d’innovació amb nous sabors.


Durant el cap de setmana, dissabte i diumenge, s’ofereixen visites a les muscleres, per veure de primera mà com es cultiven les ostres. El mateix diumenge, les activitats començaran a les onze del matí, amb un concurs i diverses mostres de com cuinar l’ostra del Delta amb estils innovadors.

Comentarios
Multimedia Diari