L’Ampolla vol consumir ostra del Delta durant tot l’any

La 28a edició de la diada que va tenir lloc ahir al port pesquer va ser un èxit, tot i la tímida pluja que va caure durant el matí, amb més de 3.000 assistents a la degustació d’ostres

07 mayo 2018 09:10 | Actualizado a 08 mayo 2018 10:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La 28a edició de la diada que va tenir lloc ahir al port pesquer va ser un èxit, tot i la tímida pluja que va caure durant el matí, amb més de 3.000 assistents a la degustació d’ostres. Segons l’alcalde, Francesc Arasa, enguany hi ha hagut més públic que en edicions anteriors i s’han esgotat els 2.500 quilos d’ostres que es van preparar. Es va insistir en el reciclatge, «tant el plat com la forquilla s’han fet de material reciclable, el got de cava és retornable», explica Arasa.

L’organització incideix en la cuina de l’ostra, abans de la degustació popular, els restauradors oferien una mostra de plats cuinats amb ostres del Delta. Els visitants podien observar com s’elaboren diversos plats amb ostres cuinades en estils innovadors. També es va dur a terme un show cooking, en què es podia veure com es cuinen dos plats d’ostra, que van degustar el públic.

Els restaurants adherits a les jornades gastronòmiques presenten un plat d’ostra cuinada, del qual un jurat n’escull la proposta més saborosa, en el concurs culinari que es fa cada any.

El restaurador David Escribà, soci de l’Associació d’Empresaris de l’Ampolla (ADELA), valora positivament tant la diada com les jornades, «és una ocasió bonica per vindre i degustar els plats que cuinem amb ostra i que ja els tenim a la nostra carta. Hi ha clients de tot arreu que venen expressament per les jornades. Els deu primers dies van molt bé, després ja baixa l’afluència de comensals» Hi participen una dotzena de restaurants del 5 i al 20 de maig. 

Un bon regal
Entre les persones que van assistir a la Diada de l’Ostra ahir a l’Ampolla estaven els germans Carmela i Pablo, de Tortosa. Van aprofitar per celebrar el Dia de la Mare, amb tota la família i, també, és clar, amb la seua mare, «pensem que és un bon regal per celebrar aquest dia especial».

Participen en totes les diades que se celebren a l’Ampolla i consideren que és una bona manera de fer turisme, sense haver d’esperar a l’estiu. «Si no fos per aquestes jornades, potser ens quedaríem a casa el cap de setmana sense sortir», diuen Carmela i Pablo. La família té un apartament a l’Ampolla i han constatat que tant veïns del territori com de Barcelona i Aragó assisteixen a la diada.

Apreciada a França
L’ostra del delta de l’Ebre té molta sortida al mercat francès, on se n’exporta la major part, seguit de Mercabarna i Espanya. Al mercat nacional costa més de vendre. «És un producte molt bo i amb un sabor diferent», sentencia Mateu Piñana, treballador de l’empresa Devimar.

Comentarios
Multimedia Diari