L'Amposta més solidaria

Recapte d’aliments. Creu Roja, Càritas i Siloé van organitzar ahir una campanyade recollida d’aliments a la ciutat  amb el nom d’‘Estiu Solidari’

15 junio 2019 09:48 | Actualizado a 15 junio 2019 17:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Creu Roja, Càritas i Siloé, juntament amb la regidoria de Sanitat i Serveis Socials, van endegar una campanya per a la recollida d’aliments anomenada ‘Estiu Solidari’.

L’acte va començar ahir en tots els supermercats d’Amposta, i continuarà durant el dia d’avui. Tere Reche, la presidenta de la Creu Roja d’Amposta va explicar al Diari que «aquests esdeveniments són necessaris perquè no rebem suficients subministres del govern central». A més a més, va explicar que un el seu principal problema és «la falta de productes relacionats amb la higiene persona i de la llar, o també aliments com el sucre, l’oli, el cacau amb pols o les proteïnes».

Susana Sancho, regidora de Sanitat i Serveis Socials d’Amposta, va estar una de les voluntàries d’aquesta iniciativa. Sancho va explicar que «una de les meves tasques en aquest voluntariat d’avui ha sigut la d’assenyalar quins aliments ens feien més falta». Perquè «la gran majoria de gent col·labora, però molts cops per desconeixença donem arròs, pasta o galetes, perquè com tenen una data de caducitat més tardana pensem que és el més correcte».

D’entre 200 i 250 persones van a buscar menjar cada setmana a la Creu Roja d’Amposta

Segons la presidenta de la Creu Roja «són molts els cada setmana passen pel magatzem per recollir el seu lot d’aliments». «Abans de la crisi en teníem unes 25 o 30 persones, ara per ara, als nostres registres figuren 200 o 250». Tot i que Reche va explicar que «tenim més gent de la que figuren als registres perquè hi ha molts del que ens venen que no estan empadronats, però nosaltres donem el servei igual». Ja que «totes són situacions d’emergència i necessiten la nostra ajuda». 

Terres de l’Ebre punt crític

Reche afegia que «des del meu punt de vista a les Terres de l’Ebre patim una situació de pobresa crònica». «Som una zona d’horta i de mar; elements que atreuen molta immigració pel tipus de treball». Tot i que com ha aclarit «també tenim molts que són d’aquí, no són unidament immigrants». L’Ajuntament per la seva banda, aquest 2019 ha augmentat el conveni de la creu Roja d’Amposta a 30.000 euros, dels 17.000 que tenia l’any anterior.

Cap nen sense bigoti

La campanya solidària «Cap nen sense bigoti», impulsada per la Federació Catalana de Bancs d’Aliments i l’Obra Social La Caixa, ha aconseguit recollir a Catalunya 473.000 litres de llet per a famílies necessitades, un 22% més de llet que l’any passat. La Creu Roja d’Amposta, conjuntament amb l’escola Soriano Montagut van participat en aquesta campanya que a banda d’ajudar als més necessitats, també consciència als més petits de la importància de ser caritatius.

Comentarios
Multimedia Diari