L’App per aparcar a la zona blava de Tortosa actualitza cobraments pendents de fa dies

La regularització ha causat confusió en alguns usuaris

15 abril 2021 13:38 | Actualizado a 15 abril 2021 13:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Usuaris de l’aplicació mòbil per aparcar a la zona blava de Tortosa (Aparcar Tortosa) van mostrar ahir les seves queixes per cobraments carregats en els últims dies a les seves targetes, que aparentment no correspondrien a estacionaments realitzats o als horaris en què es van fer. Unes queixes que van arribar fins a la Policia Local de Tortosa i que van fer que des de l’Ajunament de la capital del Baix Ebre es revisés el funcionament del servei. 
Així, es va comprovar que no hi havia en general cobraments indeguts, sinó que des de l’aplicació s’estaven cobrant estacionaments amb dies i fins i tot un mes de retard respecte al moment en què es va aparcar el vehicle a la zona blava, el que ocasionava la confusió dels usuaris. 
Des de l’Ajuntament de Tortosa s’ha volgut detallar que «el cobrament de les estades a la zona blava efectuades durant un dia normalment es passen a cobrament a l’entitat bancària associada a l’aplicació la nit d’aquella mateixa data». «Però pot passar que, per diversos motius, no siga possible realitzar el càrrec fins passats uns dies», expliquen.
Així, segons l’Ajuntament de Tortosa, aquesta situació es pot haver vist condicionada ara per l’entrada en vigor de la nova normativa europea que afecta a les entitats bancàries, «que ha fet que alguns cobraments automatitzats s’hagen pogut veure endarrerits respecte a la data de l’estacionament, i que el cobrament aplicat per les entitats financeres en estos dies corresponga als estacionaments efectuats durant les últimes setmanes que no s’haguessen liquidat prèviament».
En aquest sentit, des del Consistori remarquen que qualsevol persona usuària de l’aplicació pot comprovar les estades efectuades a la zona blava anant a l’apartat Consums, que es troba al menú superior esquerra (identificat amb tres ratlles horitzontals). En aquest apartat pot repassar les vegades que s’ha activat el servei, el temps d’estacionament, i el cost de l’estada; posteriorment es pot fer la comprovació amb l’extracte de la seva entitat bancària. 
«No obstant això, per qualsevol incidència que es puga observar es pot enviar un correu electrònic a aparcar@tortosa.cat, fent-hi constar la matrícula del vehicle i l’adreça de correu amb la qual es va fer el registre a l’APP», afirmen. 

Comentarios
Multimedia Diari