L'Arxiconfraria de la Cinta de Tortosa rep 10.000 euros de l'Obra Social 'la Caixa'

La donació es destinarà a Càritas i Creu Roja per pal·liar els problemes sorgits per la Covid-19

05 mayo 2020 11:37 | Actualizado a 05 mayo 2020 11:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Reial Arxiconfraria Nostra Senyora de la Cinta ha rebut un donatiu de 10.000 euros de l'Obra Social "la caixa" per a la seva àrea social i en concret per al Banc d'Aliments Frescos que funciona des del 2010.

Davant de l'excepcionalitat del moment per la crisi de la Covid-19, i com va fer l'any 2018 en la campanya de la cooperació i la solidaritat en la recollida de diners per combatre els problemes dels xiquets i xiquetes de la ciutat que vivien al límit de la pobresa i en pobresa severa, la totalitat de la donació es lliurarà a parts iguals a Creu Roja i Càritas Tortosa perquè siguin aquestes entitats a través dels seus canals habituals les encarregades de fer l'adequat ús de la donació.

L'acte de lliurament de l'aportació per part de l'Obra Social "la Caixa" ha tingut lloc avui a Tortosa amb la presència de Rosa Mañé, directora de l'Àrea de Negoci de Caixabank a les Terres de l'Ebre, Jordi Farré, director de la centenària oficina de l'entitat a la Plaça Alfons de la capital del Baix Ebre, Mabel Marcos, primera majordoma de l'Arxiconfraria de la Cinta, i el secretari Josep Miquel Marro.

Cada dia des de fa més de deu anys l'Arxiconfraria de la Cinta  gestiona la recollida d'aliments frescos que són lliurats a la Casa d'Acollida de Tortosa amb una mitjana d'unes 5 tones al mes, el que fa un total de més de 60 tones d'aliments frescos a l'any. La feina, coordinada pels confrares José Maria Utgés i Lorenzo Pérez, es complementa amb la participació durant les campanyes generals i puntuals que organitza el Banc d'Aliments en l'àmbit de tot Catalunya, i una presència activa a la taula permanent d'aliments de l'Àrea Social de l'Ajuntament de Tortosa.

Per la primera majordoma, Mabel Marcos, estem davant d'una acció extraordinària: "el menjador social de la Casa d'Acollida de Tortosa ha quasi triplicat l'atenció a les famílies necessitades i es feia imprescindible redoblar esforços en la recerca de recursos per fer front al problema que està generant la crisi del coronavirus". Marcos recorda que no és la primera vegada que l'Obra Social ha estat al costat de les peticions de l'Arxiconfraria de la Cinta, "i és de justícia recordar-ho i agrair-ho com vam poder fer personalment fa uns mesos quan vam tenir l'honor de lliurar el títol de Confrare d'Honor de la nostra institució al senyor Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària "la caixa"

Comentarios
Multimedia Diari