L'Arxiconfraria de la Cinta reparteix fins a 150 tones d'aliments en sis anys

La secció d´aliments de la seua àrea social recull productes frescos com fruita, verdura i ous per donar-los a entitats socials com Càritas i Creu Roja

19 mayo 2017 20:07 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El 2010 va nàixer la secció d’aliments de l’àrea social de la Reial Arxiconfraria de la Cinta, a Tortosa. Des de llavors s’han repartit aproximadament fins a 150.000 quilograms d’aliments a Càritas, Creu Roja, menjadors socials i altres entitats solidàries, beneficiant 500 famílies tortosines.

La iniciativa i l’execució d’aquest banc d’aliments recau només en dues persones que dos cops a la setmana van personalment a recollir i a portar els aliments: Lorenzo Pérez i José María Utgés. Enguany esperen poder assolir la xifra de 50.000 quilograms d’aliments i asseguren que de moment ja van per bon camí.

«Vam començar recollint aliments com pots de llegums, pasta o arròs i ens vam adonar que aquests tipus d’aliments ja són els que normalment es recullen durant els altres recaptes que s’organitzen. Vam veure que feien falta fruita fresca i verdures, aliments que tenen vitamines, sobretot per als xiquets petits i la gent gran», explica Utgés. «Dedicar-se a productes frescos és molt més difícil perquè s’han d’entregar ràpidament. Però així ho vam fer», determina Pérez.

D’aquesta forma, Pérez i Utgés es desplacen dos cops a la setmana a les 6 del matí fins als comerços, empreses, granges i horts que els subministren els aliments, els carreguen en un petit tot terreny i els porten a Càritas i Creu Roja.

«Des de fa un any que tenim també un col·laborador que ens ajuda a vegades amb una furgoneta petita. Sense ell no podríem amb tot», puntualitzen. En algunes ocasions reben també l’ajuda d’un grup de voluntaris que ajuden a collir les verdures, fruites i hortalisses.

«Al principi va ser picar pedra, perquè calia que ens coneguessin bé. No es tracta d’anar a buscar uns quants aliments en un moment donat, sinó que cada setmana quedem i ho anem a buscar», explica Utgés. «A algunes grans plantacions a vegades no els hi surt rentable collir les verdures i ens avisen de forma que anem amb un grup de voluntaris a collir el que en queda», exemplifiquen.

En una setmana, per exemple, la secció d’aliments de l’Arxiconfraria pot arribar a repartir fins a 450 quilograms de taronges, 200 quilograms de patates i 1.400 ous ecològics.

«Els ous ens els facilita una granja, i estem molt contents pel seu alt valor alimentari, ja que són proteïna pura», valoren els dos responsables.

Per complementar els aliments donats, que no només siguen frescos, en algun moment compren també llegums amb una ajuda que reben per part de l’Arxiconfraria.

«Volem donar les gràcies al company Josep Curto, que ens va obrir la porta al programa de Catalunya Ràdio ‘Directe a tu’ i la Mònica Terribas ens va entrevistar. L’arxiconfraria té la principal funció de fomentar el culte a la Cinta... Per això sempre diem Nostra Cinta Sobre Tot!», conclouen somrient.

Comentarios
Multimedia Diari