L’Arxiconfraria recull 21.000 euros per ajudar els petits

Demà, dimarts, se celebrarà un concert a la Catedral de Santa Maria per continuar amb la campanya lluitant contra la pobresa infantil

M. Noche

Whatsapp
Imatge del dia en què es va signar el conveni entre l’Arxiconfraria i l’Obra Social ‘la Caixa’. FOTO: Joan Revillas

Imatge del dia en què es va signar el conveni entre l’Arxiconfraria i l’Obra Social ‘la Caixa’. FOTO: Joan Revillas

La Reial Arxiconfraria Nostra Senyora de la Cinta ha recollit fins al moment 21.000 euros dintre de la campanya ‘2018 Any de la Cooperació i Solidaritat’. Els diners van destinats en la seva totalitat a dos entitats de Tortosa: Càritas i Creu Roja.

És el primer any que s’engega aquesta campanya i ja ha aconseguit una de les xifres més elevades que mai s’han entregat a aquestes dos entitats. Josep Curto, confrare i coordinador de la campanya, explica al Diari que el projecte es va engegar a principis d’any amb la intenció de crear una base d’aquesta campanya, impulsar-la i «si podíem recollir 7.000 o 8.000 euros, que era el que creiem, per començar ja estava bé». 
Però al mes de maig es van trobar amb la grata sorpresa que ja tenien recaptats 8.000 euros. Aquesta quantitat es va recol·lectar a través de les donacions de particulars. És així com, al mes de juliol, es repartien 4.000 euros per a la Creu Roja i 4.000 per a Càritas. Curto explica que aquests diners les entitats els destinen perquè els xiquets i xiquetes puguin menjar, especialment en èpoques d’estiu que el col·legi està tancat, i per educació, sanitat o qualsevol tipus de necessitat bàsica.

La campanya va seguir i un cop la xifra va ascendir fins als 11.000 euros, des de l’Arxiconfraria van decidir adreçar-se a l’Obra Social ‘la Caixa’ i presentar el projecte per demanar ajuda. «Nosaltres primer fem, i després demanem», apunta Curto, qui explica que el projecte el van iniciar i dur a terme des de l’Arxiconfraria sense l’ajuda de cap entitat, recol·lectant els diners anant a demanar-los a particulars i, per tant, amb molta feina al darrere.

Conveni amb ‘la Caixa’
Al mes de juliol l’Arxiconfraria signava un conveni amb l’Obra Social ‘la Caixa’ a través del qual aquesta entitat feia una aportació de 10.000 euros que es destinarien a la campanya.

Per concloure amb la campanya demà, dimarts, tindrà lloc el concert que l’Arxiconfraria organitza a la Catedral de Santa Maria de Tortosa. El concert comptarà amb l’actuació de l’Orfeó Tortosí, Albino Tena, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, Cor la Binota, Cor de Cambra Tyrichae i la Banda de Municipal de Música de Tortosa. S’ha previst un donatiu de 10 euros a través d’unes entrades que es poden aconseguir anticipadament a les agències Hifetours o al Museu de la Catedral, o una hora abans a la mateixa porta del temple. El concert estarà presidit pel bisbe de Tortosa, Enrique Benavent i l’alcaldessa, Meritxell Roigé.

La campanya vetlla per combatre la pobresa infantil a la ciutat de Tortosa, i ofereix diferents ajudes a famílies amb infants en risc d’exclusió social, com: beques escolars, beques menjador, ajudes per a pagar el subministrament elèctric o beques per a adquirir productes de farmàcia. «A les famílies no se’ls entreguen mai els diners en mà, sinó a través de diferents beques que tant les entitats de Càritas i Creu Roja, com els col·legis, detecten que són necessàries a causa de les mancances de cada família».

D’aquesta manera, la campanya ha assolit fins ara 21.000 euros.

Comentarios

Lea También