L’Arxiu Comarcal del Baix Ebre ingressa el fons fotogràfic José Daufí

En total són més de 17.300 fotografies cedides per la família sobre la Tortosa d’entre els anys 1940 i 1970

07 diciembre 2021 19:10 | Actualizado a 08 diciembre 2021 06:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Arxiu Comarcal del Baix Ebre ha iniciat els tràmits per a ingressar el fons fotogràfic José Daufí. En total són més de 17.300 fotografies, cedides per la mateixa família, que abracen des de la dècada de 1940 fins la de 1980, especialment de Tortosa.

«Salvant la distància cronològica, el fons Ramon Borrell el tenim com a referent de principis del segle XX fins als anys 30. El Daufí ja és de postguerra (hi ha molt poques fotografies de la Guerra Civil), i posterior. El fons comprèn dos etapes, des dels anys 40 amb José Daufí Saporta, i després amb el seu fill José Daufi Montfort», explica el director de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre, Albert Curto.

Les primeres fotografies són de les reconstruccions de Tortosa amb Regiones Devastadas després de la guerra, però el fons constitueix sobretot una bona font d’esdeveniments i dies assenyalats: festes de la Cinta, processons de Setmana Santa, inauguracions, esdeveniments esportius... El llegat ha arribat a través de negatius que guardava la família i que ara ha cedit.

«Aquesta és una molt bona notícia ja que els fons comprèn un gran període. És un dels fons importants, tant de bo aquesta cessió puga servir d’exemple per a altres», valora Curto. «Un cop estiga degudament ingressat, farem una digitalització de bona part del fons per poder-ho posar a disposició de la gent».

Cal recordar que ja l’any 2004 l’arxiu va exposar part de l’obra de José Daufí pare, en una exposició titulada «Tortosa, retalls de postguerra». Així mateix, deu anys més tard, es va publicar un llibre sobre Daufí dins de la col·lecció d’àlbums fotogràfics que impulsa l’Arxiu del Baix Ebre, «Finestres al Passat».

D’altra banda, ja es pot consultar en línia, a la pàgina web de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre, el fons fotogràfic de Gerard Vergés Zaragoza (1868-1940). Es tracta d’un total de 374 imatges, bàsicament compreses entre el 1910 i 1920.

Comentarios
Multimedia Diari