L’Audiència denega arxivar el cas de la fallida de la cooperativa de Tivissa

Considera que hi ha indicis de citar com a investigat el marit de la difunta directora de la secció de crèdit, i insta el jutge instructor de Falset a seguir investigant l’assumpte

11 mayo 2021 09:28 | Actualizado a 11 mayo 2021 09:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El cas del suposat desfalc a la Secció de Crèdit de la Cooperativa Agrícola de Tivissa no es pot arxivar, tot i la mort de la presumpta responsable, l’antiga gerent o directora. L’Audiència Provincial de Tarragona, atenent els escrits de les acusacions, entén que hi ha base per investigar el marit de la dona ja que hi ha indicis de la seva participació en els fets. Per això, insta al jutge instructor de Falset a seguir investigant l’assumpte. 

El cas es va destapar l’abril del 2019 quan l’entitat va bloquejar els estalvis de la setantena de socis i dipositaris, i a la vegada va suspendre l’activitat de la secció de crèdit. 

La Junta Rectora va encarregar una auditoria per aclarir quants diners quedaven als dipòsits dels impositors. I això després de comprovar que la comptabilitat dels anys 2017 i 2018 no quadrava. Finalment es va saber que el forat era d’1,1 milions d’euros, pràcticament del doble del que es creia. 

La Junta Rectora va presentar una denúncia davant els Mossos d’Esquadra perquè investiguen el cas de l’error comptable.
Des d’un principi es va assenyalar com a responsable la directora de la secció de crèdit, una dona de 59 anys que portava tota la vida treballant a l’entitat i que va aparèixer morta el 27 de març de 2019 en els propis magatzems de la cooperativa. Les indagacions fins el moment han anat en aquest sentit. 

Per això, l’1 d’octubre de l’any passat, el Jutjat d’Instrucció de Falset va dictar una interlocutòria on s’acordava l’extinció de responsabilitat penal de la dona i el sobreseïment de la causa.

Agro-Tivissa va presentar un recurs d’apel·lació davant l’Audiència Provincial de Tarragona, al qual s’hi va afegir la Secció i l’Associació Plataforma Afectats per la Secció de Crèdit de la Cooperativa de Tivissa. Es basava, tal com va fer en els escrits de 7 i 13 de gener de 2020, en què existeixen indicis de la comissió d’un delicte per part del marit de la dona morta. 

Concretament, va tenir disponibilitat de la quantitat de 6.890,29 euros per finalitats particulars, articulada mitjançant l’atenció de 98 rebuts, i la quantitat de 12.324,14 euros procedents de 238 rebuts girats en el compte conjunt que tenia amb la seva dona, quantitats que no han estat tornades. 

La interlocutòria del jutge de Falset no es pronuncia sobre aquest compte corrent. Els magistrats de la Secció Quarta de l’Audiència Provincial, després de revisar la documentació de la documentació particular, hi veuen indicis de delicte que justifiquen la realització d’una investigació, «aquelles que es considerin necessàries als efectes d’aclarir els fets posats de manifest, resultant d’especial rellevància la declaració del Sr. (...) com a investigat». Però afegeixen que si en el desenvolupament de la instrucció no es detecten indicis, que es procedeixi a la seva desimputació.

Comentarios
Multimedia Diari