L’Ebre inicia la instal·lació de carregadors de vehicles elèctrics

Tortosa instal·larà dos noves estacions a banda i banda del riu aquesta tardor

15 septiembre 2017 08:39 | Actualizado a 17 septiembre 2017 14:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Primer van ser Ascó i Amposta, després la Ràpita i ara Tortosa. A poc a poc, la presència de punts de recàrrega de vehicles elèctrics es va fent més freqüent a les Terres de l’Ebre.

Aquest dijous la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Tortosa, Meritxell Roigé, va avançar que Tortosa disposarà de dos punts de recàrrega elèctrica a banda i banda del riu aquest mes d’octubre. Un s’instal·larà davant del parc municipal (a l’avinguda Generalitat) i l’altre a la plaça Joaquín Bau (al barri de Ferreries, una zona que podrà ser de molt servei també per la proximitat a l’Eix de l’Ebre). 

Cada estació tindrà dos punts de recàrrega i en el cas de la del barri del Temple hi haurà un que serà de càrrega ràpida. Els punts de recàrrega ràpida carreguen els vehicles entre 30 minuts i una hora, mentre que els normals ho fan entre 2 i 4 hores en funció del vehicle. Tots seran gratuïts. 

Roigé ha afirmat que la voluntat del Govern municipal és que aquesta iniciativa tinga continuïtat i es puga ampliar el nombre d’estacions de recàrrega a la ciutat. La iniciativa suposarà una inversió d’uns 50.000 euros, encara per concretar.

Ascó i Amposta disposen d’aquest servei des de l’any passat i la Ràpita des del passat maig, quan el seu port, a través de la dàrsena esportiva Sant Carles Marina, va convertir-se en el primer port esportiu de tot l’Estat en disposar d’un punt de càrrega per a vehicles elèctrics. Les estacions s’instal·len en funció de la demanda i l’objectiu comú és contribuir en la millora del medi ambient.  Per ara la Terra Alta no disposa de cap estació, però el president del Consell Comarcal de la Terra Alta i alcalde de Gandesa Carles Luz ha avançat al Diari que tenen prevista la instal·lació d’una en aquest municipi.

Setmana de la Sostenibilitat
Amb el lema «Mobilitza’t per un aire més net!», l’Ajuntament de Tortosa organitza, entre el 16 i el 22 de setembre, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, amb un programa que pretén sensibilitzar la ciutadania promovent hàbits més sostenibles i saludables com els desplaçaments a peu, en bicicleta, transport públic o amb cotxe elèctric. 

La regidora Roigé ha valorat que «no només les grans ciutats tenen la responsabilitat de lluitar contra la contaminació i afavorir polítiques mediambientals sostenibles. Des de Tortosa també volem contribuir-hi». 

Entre les activitats previstes hi ha els «Pequeagents de mobilitat», on agents de la Policia Local i escolars patrullen conjuntament a la recerca de conductors incívics, les visites d’escolars als autobusos de la Hife, la celebració d’un concurs de dibuix i el 15 d’octubre, en col·laboració amb la Penya Ciclista Baix Ebre, la tradicional Festa de la Bicicleta.

Per una altra banda, Roigé ha avançat la implantació per part de la Generalitat d’una nova línia de bus entre Gandesa i Tortosa a primera hora.

Comentarios
Multimedia Diari