L’Ebre, present al 33è Aplec Internacional d’Adifolk

La trobada es farà a l’Alguer al setembre si ho permet la pandèmia, però s’ha presentat a Tortosa com a Capital de la Cultura Catalana

08 abril 2021 17:10 | Actualizado a 08 abril 2021 17:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Adifolk, l’Associació per la Difusió del Folklore, ha presentat a Tortosa el programa del 33è Aplec Internacional que es farà a l’Alguer (Sardenya, Itàlia) els dies 24,25 i 26 de setembre, si la situació sanitària ho permet. Hi participaran 40 grups i més de 800 actuants per mostrar la cultura popular catalana.

Els grups i entitats culturals de les Terres de l’Ebre hi tindran una destacada participació, coincidint amb la capitalitat cultural i gegantera de Tortosa aquest 2021. Hi aniran La Lira de Roquetes, la Copla i el grup de jota Paracota d’Amposta, les pubilles i hereus de Gandesa i Vilalba dels Arcs, l’Associació Morràpita i els geganters de Tortosa que seran els portadors dels gegants de la Federació de Catalunya.

L’Aplec de l’Alguer va quedar ajornat l’any passat per la covid. El Síndic de l’Alguer havia demanat a Adifolk tornar a acollir l’Aplec 20 anys després de la primera vegada que es va celebrar a la ciutat de Sardenya. Aquesta jornada internacional va nàixer a Amsterdam el 1988 i l’última edició es va fer a Copenhaguen. «Ens queda molt lluny la darrera edició del 2019 i l’Alguer agafarà el relleu. L’esperem amb moltes ganes encara que el moment és complicat», ha dit el president de l’Adifolk, Ivan Besora.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha agraït que la presentació de l’Aplec es faci a la ciutat per la seva capitalitat cultural enguany, quan també és Ciutat Gegantera de Catalunya.

Comentarios
Multimedia Diari