L'Ebre tindrà connexió permanent amb l'aeroport del Prat amb bus

Després de l'èxit de la prova pilot de l\'estiu passat, a partir de dilluns hi haurà vint expedicions diàries fins a la terminal T1

19 mayo 2017 23:15 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va anunciar ahir que el bus llançadora que es va posar en servei l’any passat per primera vegada entre les Terres de l’Ebre i l’aeroport de Barcelona-el Prat els mesos d’estiu serà permanent. D’aquesta manera, a partir d’aquest dilluns, 23 de març, el servei operat per Hife connectarà diverses poblacions de les Terres de l’Ebre amb la terminal 1 de l’aeroport de Barcelona. Hi haurà 20 expedicions (10 d’anada i 10 de tornada) cada dia de dilluns a divendres, 10 (5+5) els dissabtes i 8 (4+4) els diumenges i festius.

La llançadora es va posar en servei l’any passat per primera vegada i com a prova pilot els mesos de juliol i agost. En aquest període va transportar més de 3.200 viatgers: 1.014 usuaris durant el mes de juliol i 2.225 al llarg de l’agost.

Gràcies als bons resultats obtinguts, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha decidit consolidar-lo tot l’any.

Des de les Terres de l’Ebre no existeix un servei que enllaci directament amb l’aeroport del Prat, per la qual cosa és necessari el transbordament a Barcelona amb els serveis ferroviaris o d’autobús que connecten amb l’aeroport. Això implica incrementar el temps de viatge aproximadament entre 30 i 40 minuts.

Però amb el servei llançadora totes les expedicions que actualment hi ha entre les Terres de l’Ebre i Barcelona fan parada a l’aeroport del Prat. La connexió es fa mitjançant un bus que surt (o arriba) des d’una parada situada en una via de servei paral·lela a l’autovia C-31, a l’alçada del municipi de Gavà. Els usuaris que van a l’aeroport (o que en venen) han de canviar de vehicle, mentre que la resta continuen el seu viatge fins a Barcelona (o fins al seu destí a les Terres de l’Ebre si van en sentit contrari). La llançadora fa parada a la terminal 1 de l’aeroport.

El temps de viatge entre el punt d’intercanvi i les terminals de l’aeroport és d’aproximadament uns 15 minuts.

Aquests serveis s’oferiran a les poblacions de la línia d’Alcanar, la Ràpita, Amposta, l’Aldea i Tortosa. Així mateix, la connexió també s’instaura a la línia procedent de la Terra Alta, de manera que també hi haurà connexió diària amb l’aeroport als municipis de Batea, Gandesa, Corbera, Móra d’Ebre, Tivissa, Vandellòs i Hospitalet de l’Infant.

Comentarios
Multimedia Diari