Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'Ebre tindrà connexió permanent amb l'aeroport del Prat amb bus

Després de l'èxit de la prova pilot de l\'estiu passat, a partir de dilluns hi haurà vint expedicions diàries fins a la terminal T1

Redacció

Whatsapp
Un autobús d'Hife, la companyia que presta aquest servei. Foto: J.Revillas

Un autobús d'Hife, la companyia que presta aquest servei. Foto: J.Revillas

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va anunciar ahir que el bus llançadora que es va posar en servei l’any passat per primera vegada entre les Terres de l’Ebre i l’aeroport de Barcelona-el Prat els mesos d’estiu serà permanent. D’aquesta manera, a partir d’aquest dilluns, 23 de març, el servei operat per Hife connectarà diverses poblacions de les Terres de l’Ebre amb la terminal 1 de l’aeroport de Barcelona. Hi haurà 20 expedicions (10 d’anada i 10 de tornada) cada dia de dilluns a divendres, 10 (5+5) els dissabtes i 8 (4+4) els diumenges i festius.

La llançadora es va posar en servei l’any passat per primera vegada i com a prova pilot els mesos de juliol i agost. En aquest període va transportar més de 3.200 viatgers: 1.014 usuaris durant el mes de juliol i 2.225 al llarg de l’agost.

Gràcies als bons resultats obtinguts, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha decidit consolidar-lo tot l’any.

Des de les Terres de l’Ebre no existeix un servei que enllaci directament amb l’aeroport del Prat, per la qual cosa és necessari el transbordament a Barcelona amb els serveis ferroviaris o d’autobús que connecten amb l’aeroport. Això implica incrementar el temps de viatge aproximadament entre 30 i 40 minuts.

Però amb el servei llançadora totes les expedicions que actualment hi ha entre les Terres de l’Ebre i Barcelona fan parada a l’aeroport del Prat. La connexió es fa mitjançant un bus que surt (o arriba) des d’una parada situada en una via de servei paral·lela a l’autovia C-31, a l’alçada del municipi de Gavà. Els usuaris que van a l’aeroport (o que en venen) han de canviar de vehicle, mentre que la resta continuen el seu viatge fins a Barcelona (o fins al seu destí a les Terres de l’Ebre si van en sentit contrari). La llançadora fa parada a la terminal 1 de l’aeroport.

El temps de viatge entre el punt d’intercanvi i les terminals de l’aeroport és d’aproximadament uns 15 minuts.

Aquests serveis s’oferiran a les poblacions de la línia d’Alcanar, la Ràpita, Amposta, l’Aldea i Tortosa. Així mateix, la connexió també s’instaura a la línia procedent de la Terra Alta, de manera que també hi haurà connexió diària amb l’aeroport als municipis de Batea, Gandesa, Corbera, Móra d’Ebre, Tivissa, Vandellòs i Hospitalet de l’Infant.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También