Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'Escola Nauticopesquera de l'Ametlla estrena una goleta per a la formació

L'embarcació s'establirà al port de la Cala i permetrà efectuar les pràctiques formatives de l'alumnat del centre

Redacció

Whatsapp
Imatge de la nova goleta de formació per als alumnes de l´Escola Nauticopesquera. Foto: Departament d´agricultura

Imatge de la nova goleta de formació per als alumnes de l´Escola Nauticopesquera. Foto: Departament d´agricultura

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Meritxell Serret, va presentar ahir a l’Ametlla de Mar la goleta Imar Primer, propietat de la Generalitat de Catalunya.

L’embarcació, que s’establirà al port de Baix Ebre, tindrà com a finalitat que l’alumnat de l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya pugui efectuar les pràctiques formatives necessàries, així com activitats complementàries de la formació curricular i de promoció de l’àmbit marítim i de la navegació adreçades als alumnes.

La goleta està equipada amb una interfase vaixell-simulador que permet reproduir les activitats realitzades pel vaixell en el simulador de l’Escola o en qualsevol altre equip electrònic de suport a la docència.

La goleta és un tipus d’embarcació tradicional de fusta amb dos pals, que avui en dia va equipada amb un motor per augmentar-ne la maniobrabilitat i poder navegar en absència de vent, i d’aquesta forma aprofitar al màxim les seves condicions.

El vaixell disposa de pal major amb dos pisos de creuetes i la messana amb un sol pis. Així mateix, va aparellada amb dos flocs i dos majors.

Vint metres d’eslora

Aquest model en concret es va construir l’any 1986 a Turquia. Les seves dimensions són de 20,32 metres d’eslora, 5,64 metres de mànega i 2,79 metres de puntal, amb un motor Volvo dièsel de 187,50 kW i amb una capacitat màxima per a una dotzena de persones a bord.

La consellera Serret ha explicat que aquesta nova embarcació «és un pas més d’un projecte integrador del vaixell-escola-entorn, que ha de convertir la goleta Imar Primer no en un taller de treball útil únicament per als alumnes de l’escola professional, sinó obert als diferents membres de la comunitat educativa i permetre utilitzar-la com una aula oberta per a alumnes de les diferents escoles i instituts de Catalunya».

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También