L’Escola Riumar de Deltebre es mobilitza per exigir la jornada contínua

L’AMPA considera que s’evitarien aglomeracions i possibles contagis reduint les entrades i sortides del centre

18 septiembre 2020 05:40 | Actualizado a 20 septiembre 2020 15:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Escola Riumar de Deltebre va portar a terme ahir per la tarda una cassolada per protestar i demanar la jornada continua al centre, que fa anys que és una reivindicació de l’escola. També com a senyal de protesta el passat dimarts per la tarda un 99% de l’alumnat no va assistir a l’escola. L’Associació de Mares i Pares no descarta noves mobilitzacions de cara al cap de setmana, perquè els mestres de la mateixa escola s’hi puguen afegir.

«Fa molts anys que ho venim demanant. A les Terres de l’Ebre no hi ha jornades continues, però altres comunitats autònomes ho estan aplicant com a mesura contra la Covid-19», explica la tresorera de l’AMPA, Trini Franch. «Creiem que es pot reduir una entrada i una sortida del centre i s’evitarien aglomeracions a les portes. Per no parlar de la calor que fa per tornar a entrar a l’escola a les 15 hores amb una mascareta posada».

Si bé fa temps que es voldria apostar per aquesta modalitat de jornada, que facilitaria els trajectes i l’ampliació d’hores lliures a la tarda, l’associació considera que ara amb la situació de pandèmia per la Covid-19 «és el moment de plantar-nos i fer més soroll».

L’Ajuntament de Deltebre defensa la proposta i, de fet, el passat mes de març ja va aprovar en sessió plenària aprovar una proposta d’alcaldia que sol·licitava als serveis territorials d’Ensenyament la jornada continua als tres centres d’ensenyament del municipi. La proposta es va aprovar per unanimitat. Les tres associacions de mares i pares van organitzar el 2017 un procés de participació en les tres escoles en el qual van participar un 85,15% de les famílies i un 93,35% d’elles va votar la jornada continuada.

No obstant això, la directora territorial d’Ensenyament Montse Perelló ha recordat que actualment només hi ha dos centres ebrencs, a Ulldecona i a l’Ametlla de Mar, on es fa la jornada continua per una prova pilot.

«Les jornades continues no es donen així com així i no s’ha donat a cap centre. Aquest pla s’havia de revisar però amb la pandèmia s’ha aturat», explica.

A més la directora comenta que diversos estudis neurològics confirmen que els nens petits necessiten més estones de descans, a diferència de l’alumnat de secundària, i que no totes les famílies es poden permetre activitats extraescolars per la tarda si s’acaba la jornada a les 15 hores i els pares no poden estar amb petits.

Comentarios
Multimedia Diari