L'Escola d'Art restaura els passos de Setmana Santa de Tortosa

Tres restauradores es troben realitzant les tasques de manteniment i de reintegració pictòrica

19 mayo 2017 15:59 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Escola d’Art de la Diputació de Tarragona a Tortosa està restaurant els passos de Setmana Santa de Tortosa, ubicats al Centre d’Interpretació de Setmana Santa (carrer Montcada). Es tracta d’un conveni entre l’Agrupació de Confraries de Tortosa i la Diputació de Tarragona.

Tal com recorda la presidenta de l’Agrupació de Confraries de Tortosa, Cinta Fontanet, els passos no es restauraven des de 1999, excepte uns petits retocs de millora que es van fer fa sis anys, en el moment d’instal•lar-los al Centre d’Interpretació.

«Ens fa molt contents que puguen estar restaurats just abans de Setmana Santa per poder lluir-los», opina la presidenta.

En concret, tres joves restauradores estan fent una neteja general, l’estucat i la reintegració pictòrica de les llacunes (parts on s’ha desprès la pintura), excepte en alguns casos on la capa pictòrica estava a punt de perdre’s i s’ha hagut de fixar amb adhesiu. Els criteris d’intervenció han estat sempre de manteniment de les obres, respectant l’original i per donar una lectura homogènia de l’estètica i color de les figures.

Les tres joves restauradores que estan portant a terme els treballs de restauració de tots els passos són Júlia Poy, Marina Borredà i Clara Bailach i tenen un contracte de pràctiques de l’Escola d’Art.

«Els passos estan ben conservats; en estar dins del Centre d’Interpretació la major part del temps no es mullen de pluja ni s’acumula molta pols perquè els cuiden molt bé. La problemàtica que tenen és la del propi envelliment i d’intervencions anteriors, amb parts de la pintura que s’estan obrint pel mateix envelliment de la fusta», detalla la restauradora Júlia Poy.

La directora de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Tortosa explica que es va crear una borsa de treball des de la Diputació de Tarragona per fer un contracte de pràctiques a persones ja formades en restauració, amb la idea de promoure la seua inserció laboral.

«Així obtenen més experiència en el seu àmbit», apunta Lanau.

El portaveu de l’Agrupació de Confraries de Tortosa, Josep Baubí, valora aquesta intervenció de necessària. «Són obres d’un valor importantíssim. Són obres d’art, de Soriano Montagut, d’Enric Monjo... El Centre d’Interpretació va costar molt que obrís i s’ha de preservar».

 

Comentarios
Multimedia Diari