L’Escola de Remolins de Tortosa compleix 130 anys de vida

El centre celebra una jornada festiva

25 mayo 2017 16:21 | Actualizado a 25 mayo 2017 16:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Escola de Remolins de Tortosa ha celebrat els seus 130 anys de vida i enguany també ha coincidit que és el 75è aniversari de l’edifici actual del centre educatiu.

La història de l’Escola de Remolins és incerta: es desconeix la data exacta de la seua fundació. El que sí que es té constància, però, és que el 25 de maig de 1887 uns veïns del barri de Remolins van presentar una instància a l’Ajuntament de Tortosa per demanar una escola de xiquetes per al barri. D’aquesta forma, l’escola ha pres com a referència aquesta data per celebrar l’efemèride.

L’equip directiu va decidir començar a buscar informació sobre la història del centre i van aparèixer un seguit de documents amb informació molt rellevant en forma de registres escolars que es remuntaven al 1912. L’escola va cedir aquest fons documental a l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre fa dos anys.

Des de llavors, el professor Juanjo Segarra ha investigat en la història i la documentació del centre. L’1 de juny de 1887 s’aprovava la sol·licitud dels veïns, però no es comunicava ni on ni quan es podria fer l’escola. «L’escola va estar ubicada a diferents llocs, segons ens han aparegut algunes referències. També un veí del barri de 93 anys ens ha explicat que ell va començar l’escola cap als 4 anys al carrer Benifallet, després va estar a l’edifici de la Conserva i al Balneari del Porcar», detalla la directora de l’Escola de Remolins, Eugènia Vela. També han aparegut algunes ubicacions com l’actual plaça de la Immaculada i els baixos de la presó.

L’escola, que compta actualment amb 180 alumnes i 23 professors, ha celebrat aquest dijous per la tarda una jornada festiva per commemorar aquestes efemèrides. Per diversos punts del centre, es podia veure una mostra de fotografies, vídeos d’exalumnes, el material històric, i es va gaudir de l’actuació de la coral de l’escola i de Lo Golafre, que va cedir els gegants del barri. Les famílies dels alumnes van preparar un piscolabis per tots els presents.

Comentarios
Multimedia Diari