L’Escolania de Montserrat actuarà a Tortosa

El cor de nens cantaires
de Montserrat oferirà el penúltim concert de l’any
a la Catedral de Tortosa

12 diciembre 2019 08:30 | Actualizado a 12 diciembre 2019 11:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

En el marc del 40 aniversari de l’Agrupació de Confraries de Setmana Santa de Tortosa els joves de l’Escolania de Montserrat oferiran un concert a la Catedral de la ciutat. L’actuació tindrà lloc demà divendres 13 de desembre coincidint amb Santa Llúcia a les 20:30h. Aquest serà el penúltim concert que el cor oferirà aquest any seguit del concert a Olesa de Montserrat el 20 de desembre.

La tradició del monastir

L’escolania de Montserrat és un dels cors de nois cantaires més antics d’Europa i està especialitzada en la interpretació de la música de l’Escola Montserratina amb compositors destacats com Joan Cererols (s. XVII), Narcís Casanoves (s. XVIII) i Àngel Rodamilans (s. XX). En els concerts fora de Montserrat, com serà en el cas de Tortosa, també interpreten peces de la música popular catalana. També s’espera que durant el concert de la Catedral s’entonin cançons de Nadal i alguna peça de la ciutat, com és l’Himne de la Cinta, tal com ha avançat la presidenta de l’Agrupació de Confraries de Setmana Santa de Tortosa, Cinta Fontanet.

Aquest any l’Agrupació celebra el 40 aniversari de la seua fundació i des del 13 de setembre fins al pròxim 25 de gener s’han organitzat activitats culturals de tot tipus. Per exemple, al setembre l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa va interpretar l’obra ‘Moreira, la Setmana Santa’; a l’octubre va haver un concert de gòspel a càrrec de ‘veus.kat’ a l’Església del Roser; i al novembre es va organitzar un concurs fotogràfic de la Setmana Santa a la ciutat.

La presidenta ha convidat tota la gent de Tortosa, rodalies i pobles veïns perquè «puguin gaudir d’aquest magnífic concert de l’Escolania i de les seues veus angelicals que ens acompanyaran el dia de Santa Llúcia».

En aquest cas els diners recaptats aniran destinats a sufragar les despeses del concert en concret, però Fontanet ha explicat que, com cada any, una part dels diners recaptats de les actuacions musicals de Setmana Santa seran destinats a una entitat benèfica de Tortosa.

Les entrades es poden adquirir al Centre d’Interpretació de la Setmana Santa de Tortosa d’11 a 13h i de les 16 a les 18h, o bé a la taquilla dues hores abans del concert.

Comentarios
Multimedia Diari