L'Espai Jove de Tortosa s'instal·la a l'antiga estació del Carrilet

El Temple tindrà l'any que ve un altre espai municipal destinat a l´Associació de Veïns i la resta d'entitats del barri

19 mayo 2017 17:45 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Tortosa està acabant d’adequar l’antiga estació del Carrilet, a la plaça del mateix nom del barri del Temple, com a Espai Jove de la ciutat. Està previst que obri portes al mes de desembre, amb el trasllat dels serveis que actualment es donen al Centre Cívic de Ferreries.

El nou Espai Jove ‘lo Carrilet’ aglutinarà els serveis d’atenció a la joventut que s’ofereixen des de les diferents administracions a més de ser un espai de trobada a la ciutat per a aquest col·lectiu, amb l’objectiu de fomentar la creació, la promoció de projectes i atendre les seves necessitats. Amb aquesta finalitat, en aquestes noves dependències municipals hi haurà el Punt d’Informació Juvenil i els serveis de salut, treball (emprenedoria i autoocupació), orientació educativa i garantia juvenil.

També s’implementarà un espai de dinamització per tal d’oferir punts de trobada i relació entre els joves, programant activitats com les que s’inscriuen en el projecte socioeducatiu PEE-6/16 Espai Jove-Art Total.

L’equipament, de tres plantes i més de 400 metres quadrats de superfície, destinarà el nivell inferior a atenció al públic i espai TIC, la planta primera a atenció personalitzada i sala polivalent, on es podran fer xerrades, tallers i activitats,... i la segona planta es dedicarà a la dinamització juvenil, amb un futur espai autogestionat.

L’edifici, on hi va haver l’antiga estació del Carrilet que unia Tortosa amb del delta de l’Ebre, feia almenys cinc anys que estava buit. Anteriorment havia estat oficina de turisme municipal i Casa de l’Aigua, com a seu de la Fundació Nova Cultura de l’Aigua.

L’arranjament de l’edifici s’ha fet amb recursos propis i treball de l’àrea de Manteniment i Serveis de l’Ajuntament. El cost d’adaptació, materials i mobiliari té un pressupost previst de 30.000 euros.

L’alcalde, Ferran Bel, la regidora de Joventut, Cristina Girón, i el regidor de barri del Temple, Emili Lehmann, han donat a conèixer l’actuació, que forma part del Pla d’Accció Municipal 2015-2019 i anava als programes dels dos grups de l’equip de govern (CiU i ERC). «Es tracta d’un espai molt adient per ubicar-hi aquest servei, situat en una plaça on també es podran dur a terme activitats per a joves», destaca Bel.

Gent gran

Un grup de gent gran de Tortosa va impulsar una recollida de signatures per demanar aquest espai com a casal de jubilats per al barri del Temple. L’alcalde ha insistit que aquest espai no és l’adequat per a la gent gran, ja que està dividit en planta baixa i dos pisos, i no disposa d’ascensor.

A més, ha recordat que l’Ajuntament treballa ja per dotar l’any vinent el Temple d’un espai per a l’Associació de Veïns i la resta d’entitats d’aquest barri. Segons Bel, aquesta ha estat una «falsa polèmica atiada pels grups de l’oposició de Movem Tortosa i el PSC».

Comentarios
Multimedia Diari