L'Estació Nàutica de la Ràpita genera un impacte de 4,7 milions en 5 anys

Un estudi revela que l'activitat turística i comercial al voltant d'aquesta associació suposa una quarta part del PIB local

19 mayo 2017 16:18 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’impacte econòmic de l’activitat de l’Estació Nàutica de La Ràpita-Delta de l’Ebre ha estat de 4,7 milions d’euros en els últims cinc anys. Així ho determina l’estudi encarregat a la consultoria Baldrick&Munitz, per tal de conèixer i avaluar l’aportació al territori d’aquesta organització, que actualment agrupa un total de 84 empreses i col·lectius relacionats amb el sector turístic.

L’informe analitza, d’una banda, l’impacte directe sobre l’economia local, xifrat en 977.190 euros durant 2016 i que es genera a partir dels recursos de l’entitat, els esdeveniments que organitza i les campanyes de promoció turística.

També quantifica l’impacte total, incloent l’efecte econòmic induït en el teixit productiu local, que s’eleva a 1.411.062 l’any passat. Aquesta última xifra equival a la creació de 25,8 llocs de treball.

L’informe també posa de manifest que l’acció de l’Estació Nàutica ha suposat un augment del nombre de visitants a la destinació, un augment de la despesa i també del nombre de dies d’estada dels turistes al territori. A nivell qualitatiu, també ha suposat una major captació de turisme actiu i una millora substancial de la imatge turística.

Segons destaca l’estudi, l’activitat turística suposa actualment el 22,3 per cent del Producte Interior Brut (PIB) anual de Sant Carles de la Ràpita, on també tenen un pes important altres sectors com la pesca.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha fet una aposta important des del principi per aquesta iniciativa, sota els principis de la col·laboració público-privada. Així, la dependència pressupostària de l’Estació Nàutica respecte a l’administració és del 33%. L’estudi revela que per cada euro invertit, se’n generen 60, i per cada 10.000 euros aportats per l’Ajuntament, a l’Estació Nàutica es generen 10,6 llocs de treball.

També el Patronat de Turisme de les Terres de l’Ebre aposta per l’Estació Nàutica, amb una aportació anual de 20.000 euros.

Per al seu president, Joan Barberà, totes aquestes dades mostren una clara tendència de creixement «que cal mantenir en els propers anys». La regidora de Turisme, Rosa Anglès, per la seva banda, remarca que l’Estació Nàutica «ha permès millorar l’estructuració i comercialització dels productes que ofereix la destinació».

L’alcalde rapitenc, Josep Caparrós, ha advocat per estendre «l’èxit» d’aquest model de col·laboració públic-privada que representa l’Estació Nàutica al desenvolupament global del municipi, amb la implicació de tots els sectors econòmics. Caparrós també ha reivindicat el model de propi de l’entitat com el «més oportú» per als interessos del municipi, després que altres pobles veïns del delta de l’Ebre, com l’Ampolla i Deltebre, hagin anunciat la seva integració a l’Estació Nàutica de la Costa Daurada.

Comentarios
Multimedia Diari