L'Estat desmantellarà l'antiga línia elèctrica aèria del Trabucador

Costes ha licitat per més de 600.000 euros els treballs, que inclouen també actuacions entre la Tancada i l'Alfacada

19 mayo 2017 19:24 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Ministeri de d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient invertirà més de 600.000 euros en el desmuntatge de la línia elèctrica aèria de l’istme del Trabucador, juntament amb d’altres actuacions de millora al delta de l’Ebre, a l’entorn de l’Alfacada i la Tancada.

El Servei Provincial de Costes a Tarragona preveu el desmuntatge de la línia elèctrica aèria de 25 kV situada al Trabucador, al terme municipal de Sant Carles de la Ràpita, així com l’eliminació de la línia elèctrica a les antigues salines de Sant Antoni, terme d’Amposta, on s’ubicarà un observatori paisatgístic més la delimitació física de la zona de vegetació entre la platja i la carretera de Baladres.

En el cas de la línia elèctrica de la barra del Trabucador, la durada prevista de les obres és d’un mes i començaran un cop la Generalitat i Endesa finalitzin la instal·lació de la línia subaquàtica que a partir d’ara donarà subministrament a les salines de la Trinitat.

En tot cas, en la presentació de les obres de la nova línia per part d’Endesa, el passat mes de gener, es va situar l’inici de la retirada de l’antiga línia aèria a la tardor, un cop passi el període de proves de la línia subaquàtica, l’època de nidificació de les aus i la temporada turística.

La línia elèctrica que es desmuntarà té una longitud total de 7.800 metres, i compta amb 95 pals i torres de formigó, fusta i metàl·liques.

Els treballs consistiran en el tall i desmuntatge dels cables elèctrics, posteriorment, es trauran els suports de fusta, de formigó i metàl·lics, i finalment s’eliminaran les cimentacions dels diferents suports. Totes les restes es transportaran a un abocador autoritzat.

Costes també preveu desmuntar dues línies elèctriques aèries que travessen les antigues salines de Sant Antoni, que passaran enterrades sota la carretera de Baladres i, posteriorment, sota la carretera de les salines del Poblenou del Delta.

La durada prevista dels treballs és de nou mesos i els treballs hauran de coordinar-se amb el titular de la línia elèctrica perquè executi la seva part.

La línia elèctrica de mitjana tensió, que va paral·lela a la carretera de Baladres, entre el canal que delimita la llacuna de la Tancada al seu extrem nord i el punt d’intersecció amb la carretera de les salines del Poble Nou del Delta, d’uns dos quilòmetres de longitud, es resituarà enterrada fins a l’estació transformadora existent a l’inici del Trabucador.

D’una altra banda, la línia elèctrica de mitjana tensió, que discorre entre la platja i el Poble Nou travessant les antigues zones inundades de les salines, d’1,2 quilòmetres de longitud, es desplaça uns 500 metres col·locant-se al lateral nord de la carretera del Poble Nou del Delta, segons ha informat el Ministeri.

Comentarios
Multimedia Diari