L’Estat destina dos milions a reparar danys dels aiguats a l'Ebre

S’actua a l’N-340 a Alcanar i l’Aldea, l’AP-7 a Ulldecona i diversos camins costaners

26 enero 2022 18:30 | Actualizado a 27 enero 2022 07:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El servei de Carreteres del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) durà a terme entre els mesos de gener i abril actuacions als municipis d’Alcanar (Cases d’Alcanar), Ulldecona i l’Aldea per arranjar els desperfectes en diferents vies, causats pels aiguats de l’1 de setembre del 2021. Es tracta d’actuacions qualificades d’emergència i urgents a l’N-340, entre els punt quilomètrics 1.058,440 i el 1.097 a Alcanar i l’Aldea, i l’autopista AP-7 a Ulldecona, amb una inversió de 1.862.041,51 euros. Les portaran a terme tres empreses, dos de conservació del ministeri més una contractada pels treballs a l’Aldea.

Principalment els treballs són de neteja de fangs, reposició i millora de drenatges i canalitzacions, arranjament de tanques malmeses de l’AP-7, reconstrucció de vorals, i millores generals de l’asfalt (en alguns llocs es va esquerdar el paviment), així com connexions de camins amb l’N-340. Entre els punts on s’actua hi ha la connexió entre la T-3316 i la carretera nacional, prop de la desembocadura del riu Sénia (límit de la província); a la rotonda de les Cases d’Alcanar i l’accés cap a Alcanar.

Així, l’Ajuntament d’Alcanar ha informat del tall temporal de la T-3316, entre el camí de Virol i l’N-340. «El veïnat de la zona igualment té accés a les seues finques, però no es pot creuar la nacional», segons detallen des del Consistori.

Pel que fa a l’Aldea, s’actua prop de l’ajuntament, a l’antiga N-340, on cada cop que plou s’inunda la zona. El MITMA arranjarà la zona amb un nou tub per al drenatge de l’aigua.

Costes

A més, el servei de Costes del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) a Tarragona durà a terme diverses tasques de millora a zones de domini públic de la comarca del Montsià, als termes d’Alcanar i la Ràpita, amb una inversió de 60.000 euros. A Sota Montsià es preveu la retirada de runa i reparació d’accessos. A la zona del búnker de la Martinenca, la continuació del camí litoral. A la platja del Bou (entre l’àrea de descans i la cimentera), el restabliment del camí litoral, mentre que a la zona del Càmping Cases es restablirà la connexió amb el passeig marítim de les Cases d’Alcanar. Per últim, a Sòl de Riu (desembocadura del riu Sénia entre els termes d’Alcanar i Vinaròs), es faran reparacions i el restabliment del sender litoral, que també va quedar malmès per les importants pluges que van afectar la zona fa cinc mesos.

La subdelegació del Govern de l’Estat a Tarragona ha treballat conjuntament amb els departaments provincials dels dos ministeris «per tal d’aconseguir aquesta important inversió del Govern d’Espanya amb el propòsit de pal·liar els danys produïts pel temporal». El subdelegat del Govern, Joan Sabaté, ha volgut agrair el treball portat a terme pels tècnics «i la col·laboració de les administracions locals implicades, per establir una actuació que millora les infraestructures malmeses».

Comentarios
Multimedia Diari