L’Estat inverteix gairebé cinc milions d’euros en millorar l’N-420 a l’Ebre

S’actuarà a 88 quilòmetres en total, als trams de Móra d’Ebre a Caseres i a l’N-420 al seu pas per Móra la Nova

30 junio 2020 09:10 | Actualizado a 01 julio 2020 11:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana ha licitat un contracte per valor de 4,83 milions d’euros per tal de millorar l’N-420 al seu pas per les Terres de l’Ebre, de Móra d’Ebre a Caseres i en diversos trams de l’N-420a al seu pas per Móra la Nova. En total són 88 quilòmetres, entre els punts 781+400 i el 869+000 de l’N-420, i entre el punt quilomètric 781+400 i 864+785 de l’N-420a.

Aquestes obres tenen com a finalitat la millora de les condicions de la via tant pel que fa al ferm, com a neteja de cunetes i en general tots els treballs de conservació ordinària i d’altres per tal de garantir la seguretat de la carretera així com estudis d’accidentalitat i informes de seguretat vial.

«Una vegada més, amb la millora d’aquests trams de carretera, el govern de Pedro Sánchez demostra la seva implicació en l’adequació de la xarxa viaria estatal de carreteres del nostre territori, ja que calia actuar per millorar-les perquè presentaven moltes deficiències de governs anteriors en què no s’havia invertit en les mateixes. I conjuntament amb les millores de l’N-340 i l’alliberament dels peatges de l’AP-7 posen de manifest la voluntat de treballar per les Terres de l’Ebre», ha expressat el senador del PSC Manel de la Vega.

La variant de Gandesa, sense data

No obstant l’arribada d’aquesta millora, l’alcalde de Gandesa, Carles Luz, ha tornat a recordar que l’encreuament entre les carreteres N-420 i la C-43 per dins del nucli urbà de Gandesa comporta col·lapses i problemes de mobilitat per als veïns, amb el perill que suposa el pas continuat de vehicles i en especial de camions de gran tonatge. «A l’estiu i en alguns moments puntuals es formen cues quilomètriques», explica al Diari.

Les dues vies, una dependent de l’Estat i l’altra de la Generalitat, tenen projectades variants per desviar el trànsit, en diferents estats de tramitació. A més a més, des de l’Ajuntament de Gandesa es veu prioritari poder treure del nucli urbà almenys una part dels vehicles pesants, amb la construcció de rotondes i accessos directes al polígon industrial la Plana. Una demanda històrica que en el cas de l’accés des de la C-43 ja està executant el Departament de Territori de la Generalitat, en una primera fase. La variant de l’N-420 a la capital de la Terra Alta, però, no té data d’execució i fins i tot va caducar la declaració d’impacte ambiental l’any passat. «Ara tocarà començar de zero», expressa Luz. «Des de Gandesa seguim demanant aquesta variant que descongestione el municipi».

Comentarios
Multimedia Diari