L'Estat premia Tortosa pel seu transport públic

La ciutat és reconeguda amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, ara per l’establiment de tarifes en funció de la renda

22 septiembre 2020 05:40 | Actualizado a 22 septiembre 2020 05:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Tortosa ha obtingut un dels premis de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, en la categoria de poblacions de menys de 50.000 habitants. El guardó reconeix l’aprovació de l’ordenança reguladora de la prestació patrimonial de caràcter públic no tributari del servei de transport col·lectiu urbà. Segons destaca el jurat, es tracta d’una mesura innovadora que es caracteritza per oferir diferents tarifes per al transport públic urbà, en funció de la renda de les persones usuàries. Això posa en valor, afegeix el veredicte, el caràcter social que s’ha de contemplar també a l’hora de fer els municipis més sostenibles i l’esforç que, en este sentit, fa l’Ajuntament de Tortosa.

És el segon guardó consecutiu que guanya l’Ajuntament de Tortosa, ja que a l’edició de l’any passat va obtindre una distinció per les actuacions que va implementar per a la millora de la seguretat viària i la pacificació del trànsit. El guardó el concedeix el ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible.

Precisament, l’Ajuntament de Tortosa s’adhereix un any més a les activitats previstes a la Setmana de la Mobilitat, amb missatges a les xarxes socials per conscienciar la ciutadania de la necessitat de fer un ús adequat dels vehicles privats i impulsar l’ús del transport col·lectiu.

L’Ajuntament de Tortosa continua implementant mesures que van adreçades a afavorir la circulació de les persones a peu, com és el cas de l’ampliació de la zona de vianants a l’entorn de la plaça de l’Ajuntament, que es veurà consolidada amb les obres d’urbanització dels carrers del voltant.

A més a més, durant els pròxims mesos té previst reforçar la senyalització dels carrils bici, per connectar diversos trams existents. En un altre sentit, està previst que el ple ordinari de l’octubre porte a aprovació l’ordenança per regular la circulació amb patinets a la ciutat.

Comentarios
Multimedia Diari