L’Estat recupera els projectes contra la regressió del Delta

Regants i agricultors es reuneixen amb Teresa Cunillera per posar en comú les idees sobre la problemàtica

09 noviembre 2018 11:58 | Actualizado a 17 noviembre 2018 13:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Representants de les comunitats de regants i de les cooperatives arrossaires del delta de l’Ebre es reunien ahir, dijous, amb la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, per expressar-li les seves peticions, preocupacions i projectes davant la gran problemàtica de la regressió del Delta. Fa uns mesos els ajuntaments de Deltebre, Sant Jaume d’Enveja, Sant Carles de la Ràpita, Amposta, l’Aldea, Camarles i l’Ampolla i les comunitats de Regants de la Dreta i l’Esquerra de l’Ebre van avançar en la constitució d’una taula i en un full de ruta comú, per reclamar a les administracions competents actuacions decidides, com un pla de protecció del litoral. Actualment, ja està fixat que la propera setmana es constituirà aquesta taula. 

En aquesta línia, els agents implicats van aprofitar la reunió d’ahir per presentar les seves propostes. A través d’aquesta taula en defensa del Delta està previst, en una primera fase, demanar un pla de protecció del litoral amb l’objectiu de mantenir la morfologia actual del Delta i, en una segona fase, un pla de regeneració de llacunes i badies. 

Cunillera apuntava que, per la seva banda, s’estan traient del calaix els projectes que l’anterior secretària contra el canvi climàtic, Teresa Ribera (ara actual ministra de transició ecològica), va engegar, per mostrar que el compromís «ja hi és des de fa molt temps». A més a més afegia que aquesta és una gran avantatja ja que «podem confiar en que hi haurà la sensibilitat, que nosaltres transmetrem al govern, per que es prenguin totes aquelles mesures que facin falta». 

En aquesta línia, ratificava ahir el compromís del Govern per actuar davant la regressió i la voluntat de treballar en comú amb aquesta taula constituïda pels principals agents afectats. «Volem transmetre a les altres administracions la nostra disposició de treballar posant per davant de tot als ciutadans», reiterava Cunillera, qui parlava constantment de la necessitat d’actuar pensant en els ciutadans, per a que aquests puguin continuar vivint al Delta i ho puguin fer amb les millors condicions possibles. 
Els regants del Delta van poder expressar les seves peticions i la reunió concloïa amb una voluntat mútua, entre el sector més social-civil i la part més administrativa-política, per treballar conjuntament i mantenir el contacte per trobar actuacions en col·laboració. Cunillera explicava que, després de presentar les propostes per part dels dos àmbits, se n’han adonat que són coincidents en gran part, «ara el que hem de trobar són els mecanismes de col·laboració de comú acord i que satisfacin a allò que ells i nosaltres representem». 

Visita institucional

Acompanyada del subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, Teresa Cunillera va dur a terme ahir al matí una visita institucional a l’Ajuntament de Tortosa, amb l’alcaldessa, Meritxell Roigé. Posteriorment, Cunillera es va desplaçar a les obres del camí de Guarda de Poble Nou del Delta i a Sant Jaume d’Enveja, per visitar l’Illa de Buda i conèixer de primera mà la zona de la desembocadura de l’Ebre. 
En acabar, va dut a terme una visita institucional a l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja. Després de ser rebuda per l’alcalde, Joan Castor Gonell, es va reunir amb els regants del Delta per dur a terme la reunió sobre la regressió. 

La delegada del Govern aprofitava per traslladar de nou l’oferta de diàleg i col·laboració del Govern de l’Estat al que representa, i per reivindicar la importància dels auntaments a 

Comentarios
Multimedia Diari