L'Estat replica al RACC que els morts han caigut un 80% a l'N-340

El Subdelegat del Govern a Tarragona aporta dades sobre la caiguda d´accidents el 2016 i lloa les mesures adoptades per Foment

19 mayo 2017 17:43 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Resposta contundent del Subdelegat del Govern accidental a Tarragona, Emilio Ablanedo, a la campanya del RACC de denúncia de la sinistralitat a la N-340 a la demarcació de Tarragona, en la que acusa el Ministeri de Foment de «passitivat» davant dels «9 morts a la via en els últims dotze mesos». 

Ablanedo ha assegurat que en els tres primers trimestres de l’any la mortalitat a la via s’ha reduït un 80 per cent en relació a 2015. «Una anàlisi de les dades dóna un resultat contundent: passem dels 15 morts durant el 2015 als 2 morts en els primers tres trimestres de 2016 i de 9 accidents frontals en 2015 en els dos trams en què enguany s’ha pintat la doble línia contínua, a 2, una reducció del 70%. Encara que insistim que tota vida compta no podem acceptar que se’ns defineixi com ‘passius’ davant la problemàtica que hi ha a la N-340», ha etzibat el màxim responsable del Govern d’Espanya a Tarragona.

«I és que», ha afegit Ablanedo, «encara que treballem per acostar-nos el màxim possible a la sinistralitat zero, una xifra gairebé impossible d’aconseguir, no es pot dir que les mesures impulsades no estiguin funcionant». Aquestes mesures són la limitació d’avançaments mitjançant el pintat de doble línia contínua, la instal·lació de bandes sonores rugoses i captafars reforçant la doble línia i la reducció de la velocitat a 80 km/h als trams en què s’ha aplicat la mesura, a més de la construcció de rotondes -fins ara dues al Baix Ebre.

Ablanedo ha manifestat la seva sorpresa pel fet que una entitat privada com el RACC qualifiqui les recents declaracions del Secretari d’Estat de Foment, Julio Gómez Pomar, com «solucions que no concreten res».

Ablanedo recorda que el Secretari d’Estat va deixar ben clar en la seva recent visita a Tarragona que l’acord per desviar els camions per l’autopista, que reclama el RACC en el seu comunicat, està molt avançat i només pendent de la formació del nou Govern d’Espanya i tancar l‘assumpte amb la Generalitat .

«Fa temps que teníem les dades de reducció de la mortalitat però per respecte a les víctimes, i perquè la nostra obligació és treballar per apropar-nos a la sinistralitat zero, no les havíem fet públiques», ha tancat el representant de l’Estat.

Comentarios
Multimedia Diari