L'Estat reprèn les obres d’emergència a la costa tarragonina per valor de 3,5 milions

El subdelegat del Govern Joan Sabaté vol manifestar la seva satisfacció davant d’aquesta mesura, reivindicada pels alcaldes, que contribuirà a una millora important a les costes de tota la nostra província, inclosos llocs tan emblemàtics i necessaris com el Trabucador

29 abril 2020 15:37 | Actualizado a 29 abril 2020 15:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Direcció General de la Costa i el Mar del Ministeri per a la Transició Ecològica ha determinat aixecar la suspensió temporal acordada el passat 16 de març de les obres d’emergència a tot el territori espanyol amb motiu de la declaració de l’estat d’alarma.

A la nostra província la inversió és de 3,5 milions. Els treballs dirigits des del Servei Provincial de Costes començaran la propera setmana amb cincs empreses adjudicatàries distribuïdes per tot bel litoral. Tenen dos mesos de termini i la previsió és que a finals de juny estigui tot executat. 

El subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, vol manifestar la seva satisfacció davant d’aquesta mesura, reivindicada pels alcaldes, que contribuirà a una millora important a les costes de tota la nostra província, inclosos llocs tan emblemàtics i necessaris com el Trabucador.     

A la província destaca l’erosió de les platges amb una considerable pèrdua de sorra, a més de danys a passejos marítims, sistemes dunars, esculleres de protecció i accessos a platges.

Els treballs es reprenen amb les preceptives mesures de prevenció i seguretat recomanades per les autoritats sanitàries per evitar la propagació de virus. En aquest sentit, les empreses adjudicatàries dels contractes d'obres i dels seus respectius contractes vinculats (seguretat i salut, control ambiental, suport a la direcció d'obra etc ...) hauran assegurar el compliment exacte del que estableix la "Guia de bones pràctiques en els centres de treball per prevenir els contagis del COVID-19 ", publicada pel Govern d’Espanya que recull les mesures més essencials d'higiene i distància interpersonal per aplicar abans, durant i després de l'assistència a la feina.

A més, cada empresa haurà de tenir un protocol específic i concret, comptant per a això amb l’assessorament del Coordinador de Seguretat i Salut de l'obra en qüestió. El protocol de contenció i les mesures a adoptar han de ser coherents amb el que disposa el Ministeri de Sanitat en el document "Procediment d'actuació per als serveis de prevenció de riscos laborals enfront de l'exposició a la SARS-COV-2 ", de 8 d'abril.

Aquestes obres d’emergència tenen l’objectiu de reparar els danys produïts a causa dels temporals marítims, de vent i pluja, esdevinguts el passat mes de gener de 2020 a la costa de diverses províncies, entre elles Tarragona. L’import destinat a la nostra província és de 3.500.000 euros amb càrrec a l’aplicació pressupostària de despeses de la Direcció General de la Costa i el Mar amb una anualitat total per al 2020.

Com ben bé saben, la intensitat de la borrasca Glòria entre els dies 19 i 24 de gener de 2020 va provocar inundacions i diversos danys a la costa. El Servei de Costes del Ministeri a Tarragona va realitzar amb urgència un informe que va remetre a la seva direcció general i que ha portat a la resolució de les següents obres d’emergència:

A la província de Tarragona destaca l’erosió de les platges amb una considerable pèrdua de sorra, a més de danys a passejos marítims, sistemes dunars, esculleres de protecció i accessos a platges.

Les actuacions són, de forma genèrica, la reparació de danys a cordons dunars, passejos, espigons i accessos a platges dels municipis de Cunit, Calafell, Roda de Berà, Creixell, Torredembarra, Altafulla, Tarragona, Vila-seca, Salou, Cambrils, Mont-roig, l’Hospitalet de l’Infant, L’Ametlla de Mar, el Perelló, l’Ampolla, Deltebre, Amposta, Sant Jaume d’Enveja, Sant Carles de la Ràpita, i Alcanar.  

Comentarios
Multimedia Diari