L’Estat ultima el pla per protegir el Delta de l’Ebre i el desplegarà al 2022

Ministeri per a la Transició Ecològica està avaluant els danys provocats a la zona pel temporal Filomena

18 enero 2021 19:04 | Actualizado a 19 enero 2021 11:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Taula de Consens pel Delta, que reuneix alcaldes i regants, es va reunir ahir de forma telemàtica amb la delegada del Govern de l’Estat a Catalunya, Teresa Cunillera, i el subdelegat a Tarragona Joan Sabaté. Quan es compleix un any del temporal Glòria i pocs dies després del temporal Filomena que també ha causat danys a la costa deltaica, des de la Taula s’ha mostrat el malestar per la falta d’acord entre l’Estat i la Generalitat per fer les actuacions necessàries per protegir la zona. 

Cunillera va explicar que el Ministeri per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic està acabant d’enllestir el Pla de Protecció del Delta de l’Ebre, el qual « ha d’establir el full de ruta per a la zona de cara als pròxims anys i que es començarà a desplegar al 2022». El document «s’enriquirà amb les propostes i els suggeriments dels sectors afectats»,  després de la presentació del Pla que va fer el secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, el passat 18 de novembre. 

Segons el Ministeri, l’objectiu del Pla és «garantir la permanència, la sostenibilitat i la recuperació ambiental del Delta tenint en compte les previsions per fer front a la pujada del nivell del mar». Un cop estigui acabat, se sotmetrà a consulta pública. 

Des de l’administració estatal també asseguren que en aquests moments s’estan avaluant els danys provocats pel temporal Filomena del passat 10 de gener, que després del Glòria, ha estat el de major intensitat que ha patit la costa del Delta en els últims temps. 

Arran de l’afectació que va provocar el temporal Glòria i «per tal de preservar els valors naturals de la zona i dotar de seguretat les activitats econòmiques que s’hi desenvolupen», el Ministeri per a la Transició Ecològica ha  executat fins al moment obres per valor de 2,2 milions d’euros,  les quals, segons afirmen, «han donat estabilitat a la costa del Delta els darrers mesos».

La delegada del Govern a Catalunya recordà «les actuacions i les obres d’emergència que ha anat fent el Ministeri a la zona davant de les inundacions i els desperfectes que ha patit la costa del Delta en els últims anys», el que al seu entendre demostra «el compromís del Govern d’Espanya amb aquesta zona del litoral català». Entre les últimes, a principis de desembre es va fer un moviment de sorra a la platja de la Marquesa per tal de reforçar la línia litoral d’aquesta zona, una de les més castigades per la regressió. 

Comentarios
Multimedia Diari