L'Eurocambra insta a indemnitzar els afectats de casos com el Castor

La Plataforma del Sénia, opositora al Castor, celebra la resolució tot i que considera que arriba tard

19 mayo 2017 17:12 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Parlament Europeu ha aprovat, en sessió plenària, exigir indemnitzacions per als afectats per desastres en operacions relatives al petroli i al gas mar endins, com els que va provocar la plataforma Castor davant les costes de les Terres de l’Ebre i nord de Castelló. L’informe aprovat, sobre Responsabilitat, indemnitzacions i garantia financera en l’àmbit de les operacions relatives al petroli i al gas mar endins i promogut per l’eurodiputat grec Kostas Chrysogonos (Syriza), denuncia explícitament el cas del magatzem de gas Castor i el miler de terratrèmols que van patir els veïns de les Terres del Sénia. «Necessitem noves normes a la Unió Europea per garantir que una situació com la del Castor no es repeteix en el futur», ha assegurat Chrysogonos. Per aquest eurodiputat grec de Syriza, el que ha passat amb el Castor «és inacceptable en una societat democràtica».

L’informe de Chrysogonos, que s’ha aprovat per 506 vots a favor i 106 en contra i 15 abstencions, proposa «incorporar les víctimes de danys col·laterals relacionats amb prospeccions, estudis i funcionament d’instal·lacions mar endins» en el grup de possibles beneficiaris de futures indemnitzacions. És a dir, que en cas que una situació com la del Castor es tornés a repetir, els veïns que van patir els terratrèmols poguessin reclamar compensacions, d’acord amb la normativa europea.

«És molt important que tots els afectats per operacions de gas i petroli mar endins que es demostra que van contra el medi ambient i les activitats de tercers siguin compensats», ha reclamat Chrysogonos.

La menció a la situació patida a les Terres del Sénia arran dels terratrèmols del Castor es va incorporar a l’informe de Chrysogonos gràcies a una iniciativa de l’eurodiputat català Francesc Gambús, que ha celebrat que per primera vegada un text europeu faci referència al desastre del magatzem de gas. Segons Gambús, «si hagués existit aquesta harmonització de la legislació europea que reclamem des del Parlament Europeu en el moment en què van succeir els terratrèmols al territori del Sénia, ara els veïns podrien reclamar indemnitzacions pels danys indirectes que van patir».

Comentarios
Multimedia Diari