L’Eurodelta: una moneda social per reactivar Deltebre

Les famílies beneficiàries rebran entre 120 i 300 euros distribuïts en monedes de 5, 10 i 20 eurodeltes, per comprar als establiments locals adherits a la iniciativa, que de moment són 64 

11 noviembre 2020 10:16 | Actualizado a 12 noviembre 2020 16:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ja està en circulació l’Eurodelta, la moneda local i social creada per l’Ajuntament de Deltebre amb el doble objectiu de donar suport a les famílies afectades per la crisi derivada de l’actual pandèmia de coronavirus, i reactivar el comerç del municipi. 

L’Eurodelta està obert a la ciutadania de Deltebre que compleixi requisits com el fet d’estar en una situació d’inestabilitat laboral i econòmica, persones que han patit una reducció de les rendes de treball o de la factura, o treballadors afectats per un ERTO, entre altres situacions personals. 

Atenent a les casuístiques, es poden rebre de 120 a 300 euros distribuïts en monedes de 5, 10 i 20 eurodeltes (equivalents a l’euro).  Aquestes monedes locals es poden demanar cada trimestre i bescanviar per productes d’alimentació i de primera necessitat, a més de joguines, roba d’esport o serveis de perruqueria, entre d’altres productes i serveis, exclusivament en comerços de la població. A hores d’ara ja hi ha una vintena de famílies  que disposen de més de 550 Eurodeltes, i aquesta xifra es doblarà en breu atenent a les sol·licituds que s’estan tramitant, segons explica la regidora de Serveis a les Persones, Lluïsa Ventura. 

Pel que fa als establiments, de moment n’hi ha 64 d’adherits a la iniciativa i que per tant accepten els eurodeltes. Disposen d’una identificació a les portes de cada establiment perquè els veïns en tinguen coneixement. També es pot consultar el llistat a la pàgina web de l’Ajuntament. 
«Avui és el primer dia d’una moneda que ha vingut per a quedar-se i que esdevindrà part activa de l’acció i de l’impuls del teixit comercial del nostre municipi», afirmà ahir l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler. La mesura es va anunciar el passat mes d’abril, en el marc del pla de reactivació econòmica del municipi. Segons insisteix Soler,  naix amb  «l’objectiu de dinamitzar el comerç local i de proximitat, però també d’estar al costat de les famílies de Deltebre amb menys recursos o que han vist reduïts els seus ingressos a causa de la pandèmia o del temporal Glòria». 

Des de l’Associació Fecotur Deltebre valoren molt positivament la iniciativa i treballaran perquè s’hi adhereixin el màxim dels seus 140 associats. El vicepresident, Ricard Chopo, explica al Diari que es tracta d’una bona manera de crear activitat i apostar pel comerç local. I és que el sector comercial i de serveis de Deltebre està patint la segona onada de la pandèmia. «Després d’haver superat l’estat d’alarma i haver tingut un estiu bo, gràcies al turisme de proximitat, ara hi ha negocis que no podran superar la situació. Alguns ja han tancat», lamenta. 
A nivell de les famílies, aquesta ajuda semblant a les targetes moneder se suma a d’altres ajuts municipals per pagar els tributs, activitats extraescolars, plusvàlues, ajuts d’urgència social o la tarifa social de l’aigua, entre d’altres, que han beneficiat 200 famílies  amb un import de 36.000 euros, segons detallen des de l’Ajuntament.  

Comentarios
Multimedia Diari