L’Hospital Comarcal d’Amposta arribarà als cent llits amb les obres de la quarta planta

L’infermer tortosí Miquel Àngel Barberà és el nou director del centre hospitalari del Montsià, amb els reptes d’ampliar la cartera de serveis i les intervencions quirúrgiques

18 febrero 2021 19:10 | Actualizado a 19 febrero 2021 09:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Hospital Comarcal d’Amposta encara una nova etapa sota la direcció de Miquel Àngel Barberà, que pren el relleu del doctor Josep Antoni Saa, ja jubilat. Un nou període marcat per la pandèmia de Covid-19 però també per la renovació tecnològica i l’ampliació de serveis del centre de tituralitat municipal.

En aquest sentit, hi ha en marxa les obres per posar en servei la quarta planta de l’hospital, fins ara buida. Amb una inversió de poc més de 700.000 euros, es preveu habilitar 8 habitacions dobles. Les obres estan al seixanta per cent i acabaran «aproximadament, d’aquí a quinze dies; després s’haurà de fer l’equipament i la posada en marxa», apunta el nou director.

L’actuació s’ha accelerat per dotar del centre de millors instal·lacions per afrontar la pandèmia de la Covid-19, però suposarà una millora a llarg termini, ja que el centre passarà dels 86 llits actuals a un centenar.

Actualment també s’estan duent a terme les obres d’instal·lació d’un nou equip de radiologia. Es tracta d’una inversió de 250.000 euros adjudicada a l’empresa Fujifilm. Aquesta incorporació s’emmarca dins dels procés de renovació tecnològica del servei de diagnòstic per la Imatge de l’Hospital. Segons detalla l’alcalde d’Amposta, Adam Tomás, en general s’han destinat fins a 2,5 milions d’euros a la renovació tecnològica del centre en els últims anys.

En aquesta nova etapa l’hospital es proposa ampliar la cartera de serveis, per poder donar cobertura amb certes especialitats que ara mateix s’estan derivant. « Tot que sabem que no és fàcil, volem treballar amb aquest sentit, i sempre dins el marc de la sostenibilitat del sistema sanitari i en coordinació amb els serveis del territori», afirmà Barberà.

«També sabem que podem créixer pel que fa a l’activitat quirúrgica, per disponibilitat de quiròfans que es podrien desplegar en un futur», afegí el director, que va assumir el càrrec el passat 1 de febrer.

22.000 urgències i 60.000 visites

L’Hospital Comarcal d’Amposta, de titularitat municipal i hereu de l’antiga Clínica de la Càmara Arrossera, compta en l’actualitat amb una plantilla de 315 treballadors.

Anualment es realitzen unes 60.000 visites externes, unes 2.400 intervencions quirúrgiques i un miler de cirurgies menors. Pel que fa a les visites a urgències, se n’atenen al voltant de 22.000 cada any.

També es registren unes 6.700 estades de la unitat de mitja estada polivalent, 380 altes de la unitat de subaguts, 850 altes mèdiques de la unitat d’hospitalització convencional i 280 estades a l’hospital de dia, segons dades del mateix centre.

Al voltant del 80 per cent de l’activitat de l’Hospital Comarcal correspon a serveis contractats per Servei Català de la Salut (Catsalut).


Infermer amb una trajectòria de més de trenta anys a l’Hospital Germans Trias i Pujol
Originari de Tortosa, concretament del barri de Ferreries, el nou director, Miquel Àngel Barberà, torna a les Terres de l’Ebre  després d’una trajectòria professional de trenta anys a l’hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.  Diplomat en Infermeria per la EUI Verge de la Cinta, Barberà ha cursat també estudis universitaris de gestió d’empresa (primer cicle de la Llicenciatura en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat de Barcelona) i post graus i màsters tant en gestió d’Infermeria com de lideratge i gestió. Al seu currículum també compta amb 10 anys com a professor a l’escola d’Infermeria Santa Madrona de la Fundació la Caixa.

Comentarios
Multimedia Diari