L’Hospital Verge de la Cinta estrena dos nous espais per fer més PCR

Ara es podran assumir totes les dels pacients hospitalitzats al centre, i també s’han contractat dos tècnics per donar una millor resposta

01 diciembre 2020 18:05 | Actualizado a 01 diciembre 2020 18:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta ha adquirit un altre extractor d’àcids nucleics i un termociclador que permetran assumir analitzar més PCR del territori, en aquest cas les no urgents. Ara en concret totes les PCR dels pacients hospitalitzats al centre podran analitzar-se al mateix lloc, sense haver d’anar a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19 al passat mes de març fins al dia 20 de novembre, segons ha informat l’Institut Català de la Salut, els laboratoris Clínics de l’ICS del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre han processat 48.266 proves PCR SARS-CoV-2 de pacients amb sospita de Covid-19 de les Terres de l’Ebre, tant de l’Atenció Primària com del mateix Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) i dels hospitals comarcals d’Amposta i Móra d’Ebre. 

També ha proporcionat servei a residències i centres geriàtrics del territori. Aquestes proves s’han analitzat entre els laboratoris l’Hospital de Tortosa i el de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

El Laboratori Clínic de l’HTVC està dotat amb dos aparells per fer PCR urgents amb capacitat d’entregar els resultats de SARS-CoV-2 en 50 minuts. Recentment s’ha adquirit un segon extractor d’àcids nucleics i un termociclador que permetran assumir una part de les PCR no urgents. 

A més a més, també s’hi ha instal·lat una segona cabina de bioseguretat, espai tancat de treball de laboratori amb ventilació forçada per manipular de forma segura els materials o mostres contaminats.

Paral·lelament s’hi ha incorporat personal de reforç per donar resposta a la gestió preanalítica i analítica d’aquestes mostres. En concret, segons s’ha precisat al Diari, s’han contractat dos tècnics més, un a jornada completa i un a mitja jornada, per tal de donar una resposta més ràpida i estar preparats en cas d’una gran onada de proves realitzades al territori.

L’obtenció dels resultats és un procés transversal que implica molts professionals sanitaris, destaquen: comença pel transport de les mostres des dels centres d’atenció primària i hospitals on es fan les extraccions fins al laboratori; un cop hi arriben se’n fa la recepció i el registre; tot seguit es processen per inactivar el virus i treballar sense risc de contagi. Finalment, s’analitzen les mostres als equipaments on s’aplica la tècnica PCR per obtenir els resultats.

Des de la Gerència Territorial Terres de l’Ebre de l’Institut Català de la Salut destaquen en especial que tot el personal del laboratori ha estat completament dedicat a la tasca de realitzar diagnòstics analítics en el menor temps possible per lluitar contra aquesta pandèmia i que compta amb la col·laboració de la Direcció i els professionals sanitaris dels equips d’atenció primària del territori, de la Unitat Bàsica de Prevenció i de la resta d’unitats i serveis hospitalaris, que s’encarreguen de recollir les mostres i enviar-les al Laboratori. 

Comentarios
Multimedia Diari