L’Hospital Verge de la Cinta estrena nou mamògraf

També una inversió en ressonància magnètica cardíaca evitarà desplaçar els pacients ebrencs a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona

11 julio 2019 07:10 | Actualizado a 17 julio 2019 12:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Servei de Radiodiagnòstic de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, gestionat per l’Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI), disposa des d’aquest mes de juliol d’un nou mamògraf que ha estat finançat per la Fundació Amancio Ortega.

Aquest nou mamògraf digital directe, equipat amb tomosíntesi, permet obtenir imatges digitals sense xassís ni procés de revelat, i obté imatges seriades de mama d’un mil·límetre de gruix. Això augmenta les possibilitats de diagnòstic de patologies mamàries tant en nombre com en precocitat. La tècnica és més ràpida i resolutiva per a les pacients. Així mateix, aconsegueix millor qualitat de la imatge amb la mínima dosi possible de radiació.

D’altra banda, des del 21 de juny, a l’hospital també es porten a terme estudis morfològics i amb contrast de ressonància magnètica cardíaca. Fins ara, els pacients que necessitaven aquest tipus de ressonància magnètica s’havien de derivar a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona.

La directora de l’hospital, Maria José Rallo, va valorar molt positivament l’arribada d’aquests nous serveis al centre, ja que «ens apropa a l’equitat del territori i a tot el que sigue evitar desplaçaments als nostres pacients».

El doctor José Antonio Izuel, cap de servei del Servei de Radiodiagnòstic – Institut de Diagnòstic per la Imatge, va explicar que el nou mamògraf evitarà perdre temps revelant el xasssís, de forma que «el pas de pacients també serà més ràpid». El doctor va detallar que amb aquest nou aparell no hi ha pèrdues d’imatges, s’obtenen amb major qualitat i es podran obtenir millors plànols de la mama, alhora que enviar també una mostra al moment, ja que està dotada d’equip de biòpsia.

En relació amb la inversió per realitzar ressonàncies magnètiques cardíaques, el doctor Iñigo Lechuga, cap de servei del Servei de Cardiologia de l’hospital, va afirmar que es podrà atendre una cinquantena de pacients a l’any i detectar millor les cardiopaties que són molt incipients. «Fins ara es feien a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i és molt important que ara es puguen realitzar aquí. Ara es podrà caracteritzar el teixit sense radiació i per exemple quantificar la zona que ha afectat un infart». En el futur també es podran fer ressonàncies amb pacients amb sedació.

Comentarios
Multimedia Diari