L'Hospital Verge de la Cinta implanta un tractament eficaç per al Parkinson avançat

En el programa es coordinen el servei de Neurologia, el de Digestiu i el personal d'infermeria

19 mayo 2017 20:27 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El servei de Neurologia de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, amb la col·laboració d’un equip multidisciplinari, ha instaurat una teràpia eficaç i beneficiosa en pacients amb la malaltia de Parkinson avançat.

Aquest tractament es basa en l’administració de la infusió contínua intraduodenal de levodopa/crbidopa, mitjançant una sonda que va directament a l’intestí, mitjançant una bomba, a través d’una obertura a la pell o estoma.

Això permet que el principi actiu es pugui alliberar de manera contínua amb el pas del temps, cosa que afavoreix un tractament personalitzat en funció de les necessitats específiques de cada pacient. Gràcies a administrar-se de forma intraduodenal, aquest medicament aconsegueix més estabilitat, reduint els símptomes, tan motors com els no motors, cosa que es tradueix en una millora de la qualitat de vida i en l’autonomia per al pacient.

«El tractament permet controlar les dificultats motores dels pacients amb Parkinson, disminuït els períodes anomenats Off o d’apagat, en què la medicació no fa l’efecte desitjat i acaben apareixent de manera brusca tots els símptomes parkinsonians tan limitadors per al pacient, i augmentant els períodes On o d’encesa, en què aquests símptomes es controlen o desapareixen», afirma la doctora Sonia Escalante, del Servei de Neurologia de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

La implantació correcta del tractament és fruit de la coordinació d’un equip multidisciplinari format pel Servei de Neurologia, encarregat de la decisió d’administrar el tractament més adequat i del seguiment del pacient; pel Servei de Digestiu, que fa la gastrostomia endoscòpica percutània –PEG– per col·locar la sonda en el pacient, i el personal d’infermeria, que, a més de fer el seguiment i la supervisió del pacient, ofereix recomanacions sobre l’ús i l’administració correcta del tractament.

Comentarios
Multimedia Diari