L’Hospital Verge de la Cinta recupera els parts i la pediatria

Aquests serveis s’havien traslladat temporalment a la Clínica Terres de l’Ebre

25 mayo 2020 16:04 | Actualizado a 25 mayo 2020 16:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els serveis de ginecologia, obstetrícia i pediatria tornen a finals d’aquesta mateixa setmana a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, després que en els últims dos mesos s’havia traslladat l’activitat i els professionals que la realitzen a la Clínica Terres de l’Ebre, de titularitat de l’Ajuntament de Tortosa, en el marc del pla de contingència del Departament de Salut per fer front a la crisi sanitària pel coronavirus a l’Ebre. 
Un cop la situació està més estable, ja que des del passat divendres ja no hi ha cap persona ingressada als hospitals ebrencs per la Covid-19, poc a poc es va restablint l’activitat normal al centre sanitari de referència del territori. Així, el servei de traumatologia urgent que s’havia traslladat també temporalment a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre ja va tornar al Verge de la Cinta fa tres setmanes. 

Ara, el proper cap de setmana, es farà el trasllat ordenat de la resta de serveis instal·lats temporalment a la Clínica Terres de l’Ebre, segons ha pogut confirmar el Diari. 

A falta de les xifres definitives, durant el primer mes d’aquest trasllat es van atendre una seixantena de parts. 

Intervencions a la Clínica
Des de l’Ajuntament de Tortosa s’ha detallat que a partir de la setmana que ve es començarà a recuperar a la Clínica Terres de l’Ebre tota l’activitat que s’havia hagut de suspendre els últims mesos, en especial les intervencions programades, en poder disposar novament de totes les instal·lacions del centre. Des de la setmana passada ja s’estan recuperant les consultes habituals de les diferents especialitats, que havien quedat ajornades. 

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha agraït la feina feta durant aquests mesos d’afectació per la pandèmia tant als treballadors de la Clínica com de l’altre equipament sanitari de titularitat municipal, l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, on hi ha hagut puntualment persones ingressades per Covid-19. L’últim cas va donar negatiu el dimecres de la setmana passada, segons va detallar Roigé. 

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre preveu detallar aquesta setmana la planificació dels serveis de salut a partir d’ara, un cop el territori es troba ja en fase 2, en la que es preveu que prengui més protagonisme l’atenció primària en la detecció precoç de nous possibles casos. 

Comentarios
Multimedia Diari