L’Hospital de Jesús fa teràpia als residents amb gossos i nines hiperrealistes

Aquestes activitats volen reforçar l’estat anímic i emocional de les persones grans ingressades a la residència del centre sociosanitari, especialment les que presenten un estat de demència

27 febrero 2020 10:50 | Actualizado a 28 febrero 2020 15:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Sugus i la Lola són dos gossos molt especials per als usuaris de la residència de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, a Tortosa. Comparteixen jocs i activitats en sessions terapèutiques que volen fomentar el benestar dels ancians del centre sociosanitari de titularitat municipal. Amb les seves visites regulars i els jocs compartits, els dos gossos afavoreixen l’activitat física dels residents, l’estimulació sensorial, la comunicació, el control de les emocions i la relaxació, i ajuden a disminuir els sentiments de solitud i aïllament que puguin patir.

A aquesta iniciativa se li sumarà properament una altra teràpia, en aquest cas amb nines hiperrealistes. En aquest cas, l’activitat persegueix dues funcions: d’una banda, facilitarà activitats de grup amb les quals es vol activar el record i d’aquesta manera poder generar grups de conversa i emocions, i de l’altra, permetrà fer activitats individuals que volen fer aflorar les emocions en persones amb demència avançada, i d’aquesta manera poder tindre-hi una comunicació que les aparte de l’aïllament.

L’objectiu és reduir l’apatia, millorar la comunicació, minvar el nivell d’agitació, disminuir la deambulació erràtica i connectar la persona en el moment present, a més de treballar la pròpia identitat i la reminiscència, segons expliquen els professionals encarregats de l’activitat.

La voluntat dels dos projectes és «buscar la part emocional que connecta les persones que resideixen al centre, especialment les que desenvolupen una demència», explica Carme Franch, una de les educadores socials que estan al capdavant de la iniciativa, finançada per l’empresa Jabil Packaging Solutions a través del seu programa de responsabilitat social.

Aquestes noves teràpies no farmacològiques se sumen a l’oferta de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, centre que compta amb una llarga experiència en l’àmbit sociosanitari, amb unitats de convalescència, llarga estada, subaguts, cures pal·liatives, psicogeriatria, hospital de dia sociosanitari i llar residència, entre d’altres serveis.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyada del gerent de l’hospital de la Santa Creu, Salvador Pallejà, la directora de la Llar Residència Santa Creu, Montse Brull, les educadores socials que implementen els projectes i un representant de Jabil, Sergi Moñino, van acompanyar ahir els usuaris en una de les sessions. Roigé va elogiar l’esforç per contribuir al benestar de les persones residents al centre i a generar vincles entre els pacients. A la vegada, va agrair la implicació del personal del complex assistencial en fer-ho possible, així com la contribució de l’empresa Jabil.

Comentarios
Multimedia Diari