L'Hospital de Móra d´Ebre posa en marxa un pla de millores fins al 2018

L'atenció als pacients crònics i l´increment de la cirurgia sense ingrés, entre les prioritats del pla estratègic del centre

19 mayo 2017 18:55 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre ha posat en marxa un pla estratègic per millorar els serveis d’aquí al 2018, quan acaba la concessió de 30 anys que té del centre públic l’empresa també pública Gestió Comarcal Hospitalària (GECOHSA), del grup Sagessa.

L’atenció als pacients crònics, l’increment de la cirurgia major ambulatòria (CMA), una major coordinació amb l’atenció primària o la reordenació dels espais del centre són algunes de les prioritats que es marca per als pròxims dos anys l’Hospital Comarcal, que ha volgut implicar els seus 260 professionals en la definició d’aquest pla estratègic.

Així, un 34 per cent d’aquests professionals va participar en una enquesta prèvia, «que va servir per fer una anàlisi de l’estat del centre i definir posteriorment les línies de millora», segons explica al Diari el nou director de l’Hospital, el doctor Joan Galbany.

La primera línia de treball se centra a desenvolupar un nou model d’atenció als usuaris, tenint en compte les necessitats reals de la població. «Hem de ser conscients del context en què ens trobem; som a unes comarques d’interior amb la població força envellida, i per això aquí hem de tenir una especial atenció pel pacient crònic», explica el director.

En aquest sentit, també es planteja una major coordinació amb els centres d’atenció primària per tenir una cura integral d’aquests usuaris.

A més, l’Hospital Comarcal potenciarà la cirurgia major ambulatòria, aquella que no requereix ingrés hospitalari i suposa una supervisió posterior del pacient per via telefònica. En aquest àmbit, una de les principals intervencions de CMA que du a terme el centre són les de cataractes.

Una segona línia del pla estratègic treballa per l’excel·lència en qualitat i seguretat. Aquí es proposa aconseguir l’acreditació ISO per a la farmàcia i el laboratori del centre hospitalari, a més de millorar l’eficiència i coordinació de les diferents tasques bàsiques, com ara les intervencions quirúrgiques.

CatSalut, mútues i privats

El Servei Català de la Salut (CatSalut) és el principal finançador de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, que compta anualment amb un pressupost de 18,4 milions d’euros. El 91 per cent de l’activitat atén les necessitats del CatSalut, mentre que el 9 per cent restant correspon a mútues i privats.

«Continuarem molt atents a les necessitats del CatSalut, amb requeriments que van variant, però també ens proposem anar incrementant l’oferta assistencial privada i de mútues», comenta el doctor Galbany.

A més, el pla estratègic de l’Hospital inclou cursos de formació per potenciar el talent dels seus professionals i un pla d’espais, per tal d’aprofitar millor les dependències existents. Així, la nova base del SEM s’ha ubicat a l’antic dipòsit de cadàvers, mentre que l’arxiu es transformarà en habitacions per als metges de guàrdia.

Comentarios
Multimedia Diari