L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre es renova i amplia serveis

La nova sala de telecomandament digital permet fer proves radiològiques dinàmiques amb contrast. D’aquesta manera s’evitarà el desplaçament de 300 usuaris cada any a Tortosa o Reus 

22 febrero 2021 15:53 | Actualizado a 22 febrero 2021 17:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre disposa d’una nova sala de telecomandament digital, prevista dins el pla d’inversions al centre per part del Departament de Salut. Es tracta d’una millora important per a la cartera de serveis de l’hospital, que dona servei a les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat. Així, disposarà d’una nova sala de radiologia equipada amb un telecomandament digital:  una màquina que permetrà assumir un espectre ampli de proves radiològiques dinàmiques amb contrast, com per exemple trànsits esofagogastroduodenals, enemes opac de còlon, histerografies o urografies, entre d’altres, i que actualment l’hospital no podia realitzar a les seves instal·lacions, ja que l’antic aparell havia quedat obsolet.

D’aquesta manera, la posada en marxa de l’equipament evitarà desplaçaments d’usuaris a d’altres centres, tal i com succeïa fins ara, per tal de poder fer-se aquestes proves radiològiques. Es tractaria d’unes 300 persones a l’any, segons els càlculs de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre. 

Aquesta sala es troba dins el pla d’inversions per la renovació tecnològica i d’equipament prevista per a l’Hospital Comarcal de Móra entre 2019 i 2022, amb un compromís d’inversió de 5 milions d’euros per part del Departament de Salut, una part important dels quals es destinaran al projecte d’ampliació i renovació de l’àrea quirúrgica, gabinet de digestiu, sala de parts i sala d’actes.

Entre altres actuacions, fins ara  el pla d’inversions ha permès reobrir la cafeteria de l’hospital (octubre del 2019), l’adquisició de l’arc quirúrgic, la renovació del mamògraf, nous respiradors, equipaments i mobiliari, segons explicà ahir la gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà. 

També pel que fa a la renovació tecnològica, s’ha instal·lat un equip complet de control informatitzat de les cues a consultes externes (TESEO), entre d’altres. I en breu es preveu poder comptar amb Wifi al centre. Així, fins ara la inversió a l’Hospital Comarcal ha estat d’un milió i mig d’euros.   

Properament es preveu també que pugui sortir a licitació l’esperat projecte d’ampliació de l’àrea quirúrgica. En la visita al nou equipament, Mar Lleixà destacà «el compromís de Salut amb les inversions a realitzar per tal de modernitzar i actualitzar l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, tot amb doble objectiu: millorar la resolució i atenció ciutadana, així com les condicions de treball dels professionals». 

L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre va passar l’any passat a dependre directament de la Generalitat; un canvi que arribà després de tres anys de negociacions i que era molt esperat per treballadors i usuaris del centre morenc, després d’anys depenent de l’Ajuntament de Reus (Sagessa). Actualment el centre està gestionat per la societat pública Salut Terres de l’Ebre. 

Comentarios
Multimedia Diari