Más de Ebre

L'Hospital de la Cinta implanta la ressonància magnètica nuclear amb sedació en pacients pediàtrics

És un projecte innovador per al territori

Diari de Tarragona

Whatsapp
Equip encarregat del projecte.   FOTO: HTVC

Equip encarregat del projecte. FOTO: HTVC

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta ha posat en marxa un projecte innovador al territori: la ressonància magnètica nuclear amb sedació en pacients pediàtrics. Tot i que la majoria d’estudis per imatge són ràpids i indolors, la ressonància magnètica (RM), per la seva llarga durada, requereix la col·laboració del pacient. Si a més s’hi afegeix la mida reduïda de la cabina, el pacient pot experimentar estrès i ansietat. Mentre que en persones adultes és relativament senzill de controlar, els nens necessiten sedació per assegurar la seva col·laboració, evitar-los l’estrès provocat per la prova, i garantir una execució adequada de l’exploració, expliquen des de l’hospital. 

La ressonància magnètica és una prova usada en pediatria per al diagnòstic i seguiment de malalties neurològiques, i la valoració de nounats amb patologies epilèptiques, traumàtiques, oncològiques i renals, entre d’altres. «La possibilitat d’efectuar aquesta prova amb sedació a l’Hospital de Tortosa salva una dificultat afegida a la Unitat d’Hospitalització de Pediatria, a més de l’extra que comporta per a Consultes Externes de Pediatria», explica Ricardo González, pediatre encarregat de la prova juntament amb l’equip d’Anestesiologia. 

«Quan un pacient pediàtric requereix una ressonància magnètica, freqüentment cal traslladar-lo a centres especialitzats en radiologia infantil, cosa que comporta assumir possibles riscos. Ara podrem completar els diagnòstics de moltes patologies sense haver de recórrer a altres hospitals per fer la sedació», afegeix. Per la seva banda, l’equip d’anestesistes que conforma el projecte, M. Carmen Gómez, Ainhoa Sorolla i J. Tomàs Fos, asseguren que «un dels grans avantatges de la ressonància magnètica amb sedació és que habitualment no cal intubar el pacient, la sedació es fa amb agents anestèsics o amb procediments mínimament invasius, mitjançant inducció inhalatòria o sedants per via endovenosa».

Comentarios

Lea También