L’Illa de Buda s’obre als visitants per la Romeria de Sant Pere

 Se celebra la Romeria en honor de Sant Pere, amb un centenar de participants amb carruatges i a cavall

09 julio 2017 16:09 | Actualizado a 10 julio 2017 16:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Illa de Buda, al cor del Delta de l’Ebre, té el pas restringit. De fet, una part és de propietat privada i pertany a la mateixa família des de l’any 1924. Per això, una bona ocasió per visitar aquest indret natural tan especial és durant la Romeria en honor a Sant Pere, que es porta a terme a principis de juliol. Enguany aquest esdeveniment ha tingut lloc aquest diumenge al matí, i un centenar de persones hi han acudit en  carruatges i cavalls. Guillermo Borés, de la família dels propietaris de l’illa, també ha participat a la romeria, i ha detallat que se celebra des de fa poc temps, uns 20 anys.

Aquest diumenge també s'ha portat a terme la IV Caminada Popular de la Ruta de l’Angula, un passeig d’una hora i mitja seguint l’antic camí de sirga i refent el periple final de les angules en el seu viatge riu amunt. Al migdia la platja de Migjorn s'ha convertit en centre neuràlgic de múltiples activitats amb l’acampada dels genets, a més dels habituals visitants de la platja en un dia especialment assolellat i dels que practicaven caiac.

Alguns participants a la romeria, amb xiquets petits, s'han apropat fins l'Illa de Buda mitjançant carruatges a motor, per arribar més ràpidament i aprofitar per fer un tomb pel paratge natural. Fins i tot des de dalt dels carruatges s'han pogut observar grups de cavalls salvatges, que procedeixen de la regió francesa de la Camarga. Aquest diumenge ha sigut molt destacada la presència dels mosquits per tot l’entorn, i s'ha convertit en el principal tema de conversa entre els participants, que s’arruixaven els uns als altres amb repel·lents. Els que havien fet la romeria altres anys comentaven que en altres ocasions no n’hi havien tants a causa de les hores en què se celebra l’esdeveniment, al migdia. Però aquest diumenge per les condicions meteorològiques que siguen, no hi ha hagut un sol participant que no s’emportés una picada a casa.

Comentarios
Multimedia Diari