L’Institut Sòl de Riu d'Alcanar creix en formació professional

El pròxim curs oferirà un programa d’inserció d’auxiliar de Vivers i Jardins, amb formació dual en empreses del sector

04 junio 2021 09:23 | Actualizado a 04 junio 2021 11:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Institut Sòl de Riu d’Alcanar oferirà el proper curs un programa de formació i inserció d’auxiliar de Vivers i Jardins. Una oferta en formació professional que se suma al grau mitjà de Vídeo, Discjòquei i So, únic a les Terres de l’Ebre que s’ha implantat aquest curs, i el grau mitjà de manteniment electromecànic, que es realitza des de fa anys al centre canareu, on es cursa també ESO i Batxillerat. 

El programa de formació i inserció d’auxiliar de Vivers i Jardins està adreçat a joves d’entre 16 i 21 anys que no han finalitzat l’educació secundària obligatòria. L’alumnat que finalitze el curs tindrà més coneixements a l’hora d’incorporar-se al mercat laboral o bé podrà continuar els estudis a l’Escola de Capacitació Agrària d’Amposta.

La directora dels serveis territorials d’Educació, Montse Perelló, remarca que «té molt sentit iniciar aquests estudis a Alcanar perquè hi pot haver més demanda de treball al sector agrícola, com els vivers o jardins». 

Segons detalla la regidora d’Educació d’Alcanar, Maribel Ramon, es posarà a disposició del centre el terreny adjacent a l’institut per a fer els exercicis pràctics i també es podrà disposar d’un altre espai dins el projecte multifuncional de cultura ecològica ‘Cultivem Salut’, «en què conviuen activitats formatives, educatives i lúdiques».

La directora de l’institut de secundària, Carme Caballer, afegeix que «s’estan fent contactes amb empreses del sector per a promoure la formació dual i per a facilitar posteriorment contractes laborals».

En la presentació de la nova oferta, l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, destacà la tasca conjunta que s’està fent en l’àmbit educatiu al municipi, «per assolir un dels principals objectius del pla de govern: l’ampliació de l’oferta formativa a Alcanar, emmarcant-la en un pla estratègic de poble enfocat als sectors productiu i culturals».

Comentarios
Multimedia Diari