L’Institut del Desenvolupament es reactiva després d’un any de paràlisi

Ara l’DECE estarà vinculat al Departament de Vicepresidència en lloc de Territori, i presidit per Pere Aragonès. A més, s’ha nomenat també el nou director, l’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, que substitueix Joan Martín Masdéu

29 septiembre 2018 14:55 | Actualizado a 01 octubre 2018 15:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE) va celebrar ahir la primera reunió del seu Consell Rector de la legislatura, després d’un any de paràlisi per l’aplicació de l’article 155. L’IDECE ha passat d’estar vinculat al Departament de Territori al de Vicepresidència, Economia i Hisenda. Ahir divendres, a més, es va nomenar el nou director, l’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, que substitueix Joan Martín Masdéu.

D’acord amb la llei de l’IDECE, el president de l’Institut ara és el vicepresident del Govern, Pere Aragonès. La primera vicepresidència serà per Antoni Llop, representant dels consells comarcal, i la segona vicepresidència per a Lluís Juncà, director general Promoció Econòmica, Competència i Regulació. Com a representants dels grups parlamentaris han estat designats Xavier Faura (ERC), Joan Moisès (Catalunya en Comú Podem), Antoni Espanya (PSC i Units per Avançar) i José Luís Calderón (Ciutadans). En representació de la Generalitat hi seran el delegat del Govern, Xavier Pallarès; i els directors territorials de Territori i Sostenibilitat, Antonio Suárez, d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Ferran Grau, i d’Empresa i Coneixement, Mercè Miralles. S’inclouen també dos representants de cadascun dels consells comarcals i dos representants de la societat civil.

«Avui amb l’IDECE ens hem posat al dia i hem fet balanç de la bona faena que s’ha fet durant els últims anys», va declarar ahir el vicepresident del Govern, Pere Aragonès. I és que el Consell Rector de l’IDECE no es reunia des del juny de 2017 i ha tingut les finances paralitzades durant mesos a causa del 155. Una de les qüestions que ha seguit treballant és el canvi de normativa per què el Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre passi a dependre del Consell Rector de l’IDECE i tingue més participació cívica i social. «Això ens permetrà fer un treball més trasnversal per donar un nou impuls a l’institut. Vull expressar el compromís del Govern per la igualtat d’oportunitats de tots els habitants de Catalunya, siguin d’on siguin. Els habitants de l’Ebre moltes vegades s’han pogut sentir allunyats de les decisions del Govern de Catalunya, i en som conscients», va expressar Aragonès.

Des d’ahir el que és alcalde d’Alcanar des de fa 12 anys, Alfons Montserrat, és director de l’IDECE. Montserrat s’ha marcat com a prioritats treballar per l’equilibri territorial, econòmic i de mobilitat, i en la projecció de les Terres de l’Ebre. El director sortint Masdéu ha recordat que aprofitant la paràlisi política s’ha treballat per «guanyar transparència, amb els nous sistemes contractuals, o permetent tenir tota la despesa a l’accès del públic».
 

Comentarios
Multimedia Diari