L'ONG ebrenca d'ajuda als refugiats s'emporta el Premi Mayor Zaragoza

La tasca humanitària de Provocant la Pau va aconseguir el premi en la categoria d'entitats de les Terres de l'Ebre

19 mayo 2017 15:53 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Provocant la Pau, una ONG ebrenca impulsada per Joan Enric Reverté, abans conegut com a Pare Jony, fou la gran protagonista de l’acte de lliurament del 10è Premi Mayor Zaragoza, ahir a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa.

L’entitat s’emportà un dels tres premis més ben dotats –1.000 euros– per la seva intensa tasca humanitària en favor dels refugiats al camp d’Idomeni, a Grècia.

Organitzats per Amics de la UNESCO de Tortosa i impulsats i finançats per l’antic director general de la UNESCO, d’arrels tortosines, els guardons valoren el compromís i responsabilitat social d’entitats i centres escolars per a transformar la societat.

Provocant la Pau va rebre el premi en la categoria d’entitats de les Terres de l’Ebre, a la qual s’hi havien presentat sis candidats.

Una nombrosa representació dels voluntaris de l’ONG van pujar a l’escenari per rebre l’aplaudiment unànime del públic.

Reverté va explicar breument el projecte de construcció d’una escola «humil però plena d’humanitat» a l’interior del camp de refugiats d’Idomeni, a Grècia, on s’amuntegaven 14.000 persones, dels quals 5.000 xiquets. «Molts d’aquests nens no sabien que era una escola, sempre havien viscut en guerra», detallà.

Amb professors reclutats del mateix camp, el centre no s’utilitzà només d’escola per a nens, sinó també d’escola d’adults, menjador escolar i, fins i tot, d’hospital. «No pensàvem que hauríem d’oferir ajuda humanitària a la Unió Europea però s’han vulnerat els drets humans», tancà.

En la categoria d’entitats i fundacions de fora les Terres de l’Ebre, el primer premi fou per la Fundació Jaume Bofill, de Barcelona, pel programa ‘Lecxit’ de millora de l’èxit educatiu de més de 5.000 escolars de 70 municipis catalans a través del foment de la comprensió lectora, una tasca que duen a terme desenes de voluntaris.

El segon premi, dotat amb 600 euros, fou per a l’Associació Japi -Joves de l’Hospitalet de Llobregat consistent en l’aprenentatge d’un ofici adreçat a joves d’entre 16 i 18 anys que han abandonat el circuit escolar.

El tercer premi, dotat amb 400 euros, s’entregà a l’Associació Ecol3vng de Vilanova, impulsora del projecte Turuta d’intercanvi de béns i serveis mitjançant una moneda social diferent de l’euro.

En la categoria de centres educatius, el primer premi fou per a la Universitat de Girona pel seu projecte d’impuls del coneixement mutu i la col·laboració entre escoles desfavorides de Girona i Salt i centres del sud de l’índia.

Institut de Tarragona

L’Institut Martí i Franquès de Tarragona va aconseguir el segon premi per un projecte que visibilitza un col·lectiu social a través de la fotografia i ajudant-se del seu testimoni oral.

El projecte fou realitzat per l’alumnat de cultura audiovisual de 1r de batxillerat de l’institut durant el curs 2015/2016. Finalment, el tercer premi viatjà a l’Esplugues de Llobregat, a l’Escolà Isidre Martí, per un projecte de convivència intergeneracional entre escolars i avis.

A la convocatòria s’han presentat 37 treballs, la majoria de Catalunya, però també de Galícia, Madrid, Astúries i Andalusia.L’acte va comptar amb actuacions musicals i dansades a càrrec de Sílvia Ampolla i lo Planter.

Comentarios
Multimedia Diari