L’Obra Social ”la Caixa” finança dos projectes d’acció social a Terres de l'Ebre

A Catalunya, l’aportació en la convocatòria d’aquest any supera els 688.000 euros dirigits a les  27 entitats seleccionades i més de 15.000 beneficiaris

09 enero 2018 11:32 | Actualizado a 09 enero 2018 11:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L' Obra Social "la Caixa" ha concedit ajudes per valor de 51.350 euros a dues entitats de la demarcació de Tarragona , concretament dels municipis de Tortosa i Ulldecona , que promouen projectes socials que han estat seleccionats en la convocatòria d' Interculturalitat i Acció Social 2017.

Aquesta aportació tindrà com a beneficiàries directes prop d'un miler de  persones en situació o risc de vulnerabilitat social.

A Catalunya, l’aportació en la convocatòria d’aquest any supera els 688.000 euros dirigits a les   27 entitats seleccionades i més de 15.000 beneficiaris .

En el conjunt de l’Estat, la xifra d’inversió enguany assoleix als 2,5 milions d’euros  destinats a 101 entitats socials , que arribaran a 56.519 persones .

 

La convocatòria d'Interculturalitat i Acció Social s'emmarca en el Programa d'Ajuts a Projectes d'Iniciatives Socials, que impulsa anualment l'Obra Social "la Caixa".

En total, aquest any es preveu destinar més de 19,8 milions d'euros al programa d'ajuda a projectes d'iniciatives socials que atenen diferents àrees, sempre amb el propòsit d'oferir oportunitats als col·lectius en situació de vulnerabilitat social.

Un 72% dels projectes preveuen treball a la llar per enfortir la seva implicació en el procés educatiu. En total, es treballarà amb 3.488 famílies. En una altra vessant, un 81% dels projectes treballessin per a l'enfortiment del teixit social comunitari.

A Nivell Estatal

Amb una inversió de 2.526.840 euros, l’Obra Social “la Caixa” ha seleccionat 101 projectes d’Interculturalitat i acció social que arribaran a més de 56.519 persones.

Per a la selecció dels projectes, a més d’avaluar els objectius, la metodologia i l’impacte previst, també s’ha valorat la complementarietat amb els recursos existents en el territori, el suport de l’Administració i la col·laboració efectiva entre las entitats a través del partenariat, la participació dels destinataris, el voluntariat i la implicació de la comunitat on es desenvolupen.

El president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, ha expressat el seu agraïment a totes les entitats que han participat en aquesta convocatòria: “El suport i la contribució de les persones que treballen diàriament en les entitats socials i les ONG és el capital més important que tenim. L’entrega i l’entusiasme amb què aquestes persones treballen a diari per fer d’aquesta una societat més justa els fa absolutament imprescindibles”, assenyala el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”.

El compromís de l'Obra Social "la Caixa" amb les necessitats de la societat en la qual desenvolupa la seva activitat financera i amb el benestar de les persones, un dels seus trets més definitoris des del seu naixement el 1904, continua més vigent que mai. L'entitat treballa amb un objectiu ineludible: contribuir a la construcció d'una societat millor i més justa, donant oportunitats a les persones que més les necessiten.

D'acord amb aquests principis i objectius, l'entitat manté el 2017 la mateixa voluntat de consolidar i intensificar la tasca de l'Obra Social. Això es tradueix en un augment del seu pressupost fins arribar als 510 milions d'euros, davant els 500 dels nou anys anteriors. Globalment, la Fundació Bancària "la Caixa" va impulsar el 2016 prop de 50.000 iniciatives, de les quals es van beneficiar més de 10,5 milions de persones.

La inversió es focalitza prioritàriament en el desenvolupament de programes socials amb vocació transformadora. La lluita contra la pobresa infantil, el foment de l'ocupació entre col·lectius vulnerables, l'envelliment actiu i saludable de la gent gran i l'atenció a malalts avançats segueixen sent les línies prioritàries de treball. L'aposta per la investigació i el coneixement, així com el suport a la cultura, són també senyes d'identitat de la institució.

 

Comentarios
Multimedia Diari