La 14a edició del Premi Mayor Zaragoza posa èmfasi en la sostenibilitat

El guardó busca incentivar el compromís dels joves

22 febrero 2021 10:50 | Actualizado a 22 febrero 2021 10:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La sostenibilitat i el consum responsable, aquest és el tema de la catorzena edició del premi Federico Mayor Zaragoza. L’Associació d’Amics i Amigues de la UNESCO de Tortosa ha impulsat als estudiants la creació de vídeos amb l’objectiu de crear consciència al voltant del desenvolupament sostenible i que porta per lema «Actuem ara, demà pot ser tard! Salvem el planeta!».

Es tracta d’un premi que ha comptat des dels seus inicis amb la complicitat del campus Terres de l’Ebre de la URV, una col·laboració que ha guanyat pes aquest curs 2020-2021, ja que el campus ebrenc ha reforçat els seus vincles amb aquesta entitat i s’ha implicat en l’organització del premi.

En record de Montse Esteve

Aquest guardó va en consonància amb els objectius de Nacions Unides i l’Agenda 2030, que busca sensibilitzar la població dels problemes mediambientals que amenacen el planeta, incentivar el compromís dels joves en la restauració dels sistemes ecològics i promoure un canvi constructiu per aconseguir formes de vida més sostenibles.

Enguany s’ha convocat in memoriam de Montse Esteve, qui fou presidenta de l’Associació d’Amics i Amigues de la UNESCO fins a la seva mort, el març de l’any passat a causa del coronavirus.

Segons el Federico Mayor Zaragoza, el tortosí que durant anys va presidir la UNESCO i qui dóna el nom a aquest premi: «era una dona extraordinària, incansable en la defensa de la dignitat humana». Montse Esteve a banda de ser la presidenta de l’Associació Amics i Amigues de la UNESCO, va crear entitats a com «Atzavara Arrels» i «Iaies Iaios conta contes».

Bases del premi

La convocatòria del premi ja està oberta i està adreçada principalment als centres educatius del conjunt del país. Hi pot participar des de l’alumnat que cursa tercer cicle d’educació primària fins a estudiants universitaris. També s’hi poden inscriure entitats i institucions.

Els participants han de presentar un clipmetratge de dos minuts de durada com a màxim i tenen temps de fer-ho fins al 26 de març.

El vídeo ha de tractar d’alguna forma el lema de l’edició «Actuem ara, demà pot ser tard! Salvem el Planeta».

La dotació del Premi és de 5.000 euros i es donarà un primer, segon i tercer premi per a cada categoria de 400, 250 i 150 euros, respectivament. Els interessats poden consultar les bases del concurs al díptic o a la web d’Unesco Tortosa.

Comentarios
Multimedia Diari